Deze groene asperge-doperwten soep is mijn absolute nieuwe favoriete soep! Door groene asperges te gebruiken heeft het meteen echt een lente tintje. Hij zit daardoor ook zo bomvol smaak; heerlijk. Zoals je van me gewend bent is het een makkelijk receptje om te maken.
Heerlijk als lunch (met eventueel een broodje ernaast), voorgerecht of onderdeel van een uitgebreide brunch/lunch. Ga je voor die laatste dan zou ik het ook serveren in kleine klaasjes. Je kunt dan makkelijk 4/5 personen laten genieten van dit soepje.
Zelf koop ik eigenlijk áltijd deze diepvries erwtjes, die zijn ideaal! Handig om in je diepvries te hebben (ook voor als je je een keer gestoten hebt haha, het is de ideale compres) en perfect om te gebruiken in soepjes en andere maaltijden.
Groene asperge-doperwten soep
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook of 2 kleine teentjes
- 150 g groene asperges
- 130 g doperwten
- 1 el basilicum gedroogd
- 500 ml groentebouillon
Om te serveren, optioneel
- 2 el room
- 1 el tuinkers
Instructies
- Verhit de olijfolie in een soeppan.
- Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de pan, bak zachtjes aan.
- Snijd ondertussen de groene asperge in stukken en voeg samen met de doperwten toe aan de pan. Schep door.
- Voeg de basilicum toe en bak een minuutje, terwijl je blijft roeren, mee.
- Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat circa 20 minuutjes pruttelen tot de groenten gaar zijn. Zet dan het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
- Serveer de soep met de room en de tuinkers.
Notities
Bewaar deze groene asperge-doperwten soep op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer soep inspiratie? Alle soep recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!