Deze pasteitjes met roerei en tomatensalsa zijn echt overheerlijk om te serveren met de feestdagen! Perfect bij het ontbijt, brunch of lunch. De welbekende pasteibakjes kun je dus ook zeker met wat anders vullen dan de welbekende kippenragout! Ga voor deze variant en zet eens wat anders op tafel.
Ik gebruikte voor dit recept de pasteibakjes in de vorm van konijnen, ideaal voor Pasen! Je kunt uiteraard ook voor de klassieke pasteitjes gaan of ze zelf bakken.
Pasteitjes met roerei en tomatensalsa
Ingrediënten
- 4 pastei bakjes
- 1 el olijfolie
- 3 eieren
- 1 tomaat
- 0.25 rode ui
- 1.5 el peterselie
Instructies
- Verwarm de pasteibakjes zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Doe de eieren in een schaaltje en kluts ze met een vork. Giet in de koekenpan en laat iets stollen. Gebruik een spatel om het ei steeds naar het midden te duwen. Tot hij bijna helemaal gaar is. Zet dan het vuur uit.
- Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kommetje.
- Snipper de rode ui en snijd de peterselie fijn. Voeg toe aan de tomaat en breng op smaak met een snuf zout en peper.
- Schep het roerei in de pastei bakjes en schep er wat tomatensalsa bij.
Bewaar deze pasteitjes met roerei en tomatensalsa op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lunch inspiratie? Alle lunch recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!