Als je wat lekkers op tafel wil zetten met Pasen dan is deze paas tulband zeker een goede keuze! Een heerlijke citroencake met pastelkleurig glazuur en chocolade eitjes. Lekker en leuk om naar te kijken.
Deze tulband kun je zelf bakken in een kleine tulband vorm. Uiteraard kun je het jezelf ook super makkelijk maken (als je al genoeg andere dingen moet koken) en een kant-en-klare tulband kopen. Deze hoef je dan alleen nog te decoreren en je zet binnen no-time deze gezelligheid op tafel!
Tulband cake bakken in de airfryer
Maar kun je zo’n tulband cake ook bakken in de airfryer? Ja natuurlijk! Perfect zelfs. Zorg er wel voor dat je een kleine tulband vorm gebruikt die in het mandje van je airfryer past.
Het voordeel van een cake bakken in de airfryer is dat deze sneller klaar is dan dat je hem in de oven bakt.
Ik heb deze tulband gedecoreerd met suikerglazuur (dat maak je gemakkelijk zelf met poedersuiker en water) dat ik gekleurd heb met kleurstof. Daarvoor gebruik ik zelf graag de gel kleurstoffen van Funcakes. De chocolade eitjes die ik gebruik zijn van M&M’s, maar je kunt uiteraard je eigen favoriet gebruiken.
Paas tulband
Ingrediënten
Citroen cake
- 150 g roomboter
- 130 g suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 1 citroen
Decoratie
- 50 g poedersuiker
- 1 tl water
- 4 druppels kleurstof naar keuze
- 1 handvol chocolade eitjes
Instructies
- Vet een kleine tulband in met wat boter en bestuif met bloem.
- Klop de roomboter en de suikers licht en luchtig in een kom.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, de volgende voeg je pas toe als de vorige compleet is gemengd met het mengsel.
- Zeef het bakmeel erboven en voeg een snufje zout toe. Mix snel door.
- Rasp de citroen en voeg 1,5 tl toe. Pers 1/4 van de citroen uit boven het mengsel. Roer nog eens goed door.
- Schep het beslag in de vorm en bak de cake zoals hieronder aangegeven. De cake is gaar als je er met een houten prikker inprikt en deze schoon uit de cake komt.
- Laat de cake circa 10 minuten afkoelen in de vorm. Draai hem dan om, haal de vorm er af en laat verder afkoelen.
Oven
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Bak de cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Airfryer
- Bak de cake in circa 35 minuten goudbruin en gaar op 160 graden.
Cake decoreren
- Optioneel: Bestuif de cake met poedersuiker voor het decoreren.
- Meng in een kommetje de poedersuiker met het water. Voeg voorzichtig kleine beetjes water toe tot je een dik mengsel hebt.
- Verdeel over 4 kommetjes en voeg kleine beetjes kleurstof toe om het een pastelkleurtje te geven.
- Gebruik een spuitzakje of lepeltje om het glazuur over de cake te verdelen.
- Doe als laatste de chocolade eitjes in het midden van de tulband.
Notities
Bewaar deze paas tulband op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!