Deze hasselback appels met havermout zijn echt onwijs lekker! Heerlijk bij het ontbijt, maar ook bij de koffie/thee of als nagerecht doen ze het goed. Ze zijn makkelijk om te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.
Je kent de geur van versgebakken appeltaart wel toch? Nou dit ruikt dus precies hetzelfde! Warme appels, kaneel; heerlijk! Maar dan zonder het deeg… De havermout maakt dit extra lekker omdat het zorgt voor een beetje crunch.
Ontbijt maken in de airfryer (en oven)
Met dit soort recepten wil ik je laten zien dat je ook prima een super lekker ontbijt kunt maken in de airfryer (en oven). Even voorbereiden, en dan laten bakken. In de tijd dat dit ontbijtje staat te bakken kun jij mooi een kopje koffie zetten of de krant lezen.
Deze appels zijn warm uit de oven/airfryer echt het allerlekkerst! Serveer ze met een bolletje ijs, slagroom of (als je het wat gezonder wilt houden) met een flinke lepel Griekse yoghurt. Zo lekker!
Hasselback appels
Ingrediënten
- 2 appels
- 1.5 el olijfolie
- 1 el honing
- 1 tl kaneel
- 25 g havermout
Instructies
- Was de appels goed.
- Snijd ze doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op een snijplank. Vervolgens snijd je ze in (ik leg aan weerszijden eetstokjes/pollepels zodat ik er niet helemaal doorheen snijd).
- Meng in een kommetje olijfolie, honing, kaneel en havermout door elkaar.
- Verdeel dit mengsel tussen en over de appels. Leg ze in een passende schaal.
Airfryer
- Bak de appels in 12-15 minuten goudbruin op 180 graden.
Oven
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak ze in circa 18-20 minuten goudbruin.
Bewaar deze hasselback appels op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere ontbijt inspiratie? Alle ontbijt recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!