Veel mensen houden een vegetarische levensstijl aan. De laatste jaren zien we het aantal vegetariërs in ons land sterk toenemen, en dat is natuurlijk een mooie ontwikkeling. Het is goed voor de gezondheid en vooral ook goed voor de wereld om gewoon wat minder vlees te eten. Daarnaast zijn er tal van smakelijke recepten die makkelijk zonder vlees klaar te maken zijn. Het kan wel lastig zijn om voldoende inspiratie te vinden voor vegetarische maaltijden. Gelukkig kun je nu ook kiezen voor vegetarische maaltijden die kant-en-klaar aan huis worden bezorgd. Niet alleen makkelijk als je even weinig tijd hebt, maar ook om inspiratie op te doen. Wij geven je inzicht in een paar voordelen van deze vegetarische maaltijden.

1. Goede voordelen voor de gezondheid

We noemden net al even dat een vegetarische levensstijl goed is voor de gezondheid. Dit geldt zeker ook als je kiest voor vegetarische kant-en-klaar maaltijden, zoals een vegetarische maaltijd van Factor, die je alleen nog maar hoeft op te warmen. De nadruk in vegetarische maaltijden ligt op peulvruchten, volle granen, groenten en fruit. Dit betekent dat de maaltijden rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vezels. 

2. Vriendelijker voor het milieu

De laatste jaren horen we veel over duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het is belangrijk dat we gewoon allemaal wat liever zijn voor de wereld en het milieu. Ook op dit vlak is een vegetarisch dieet een uitstekende keuze. De ecologische voetafdruk is namelijk kleiner dan wanneer je gewoon vlees eet. Hier komt nog bij dat je met de kant-en-klare maaltijden ook nog eens de voedselverspilling terugdringt. De porties zijn namelijk altijd precies goed. 

3. Niet meer zelf puzzelen met de ingrediënten

Als vegetariër weet je in de basis heel goed wat je wel en niet mag eten volgens jouw voedingspatroon. Toch zijn er ook altijd producten en ingrediënten waar je niet zeker van bent. Soms zitten er ingrediënten in producten die je er niet in zou verwachten. Als je het moeilijk vindt om goed zelf te bepalen wat je wel en niet mag eten als vegetariër, dan bieden de kant-en-klare maaltijden ook voordeel. Je weet gewoon zeker dat het goed zit, zonder dat je zelf moet puzzelen bij het samenstellen van je maaltijden. 

4. Perfect voor als je weinig tijd hebt

Vegetarische kant-en-klaar maaltijden zijn ook ideaal als je weinig tijd hebt of gewoon geen zin hebt om te koken. De maaltijden worden vers bereid door echte chefs, waardoor de smaak niets te wensen overlaat. Het enige dat je zelf nog moet doen is even je maaltijd opwarmen in de oven of de magnetron. Je kunt snel aan tafel, je geniet van een heerlijk vegetarisch gerecht én je weet zeker dat je lekker gezond eet. 


Dit is een advertorial