Deze knoflookbroodjes van pizzadeeg zijn super lekker en makkelijk om te maken. Doordat we kant en klaar deeg gebruiken in het recept scheelt het je meteen super veel tijd, want je hoeft niet eerst nog met deeg aan de slag. De broodjes bak je vervolgens in de airfryer of oven. Paar minuten en klaar!

Klik hier om meteen naar het recept te gaan

De broodjes zijn perfect als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij de soep, een salade of de barbecue.

Knoflookbroodje knopen

Hoe maak je nu makkelijk zo’n knoflookbroodje? Ik besloot ze te knopen. Ik sneed het pizzadeeg in repen van 2,5 centimeter (de korte kant, niet de lange kant anders worden je repen deeg te lang), legde ze in en losse knoop en duwde de uiteindes onder het broodje. Het voordeel is dat dat helemaal niet super netjes en precies hoeft, het ziet er al snel mooi uit.

Knoflookbroodjes van pizzadeeg

Zelf knoflookbroodjes maken

Dat je deze knoflookbroodjes makkelijk zelf kunt maken bewijst dit recept wel. Met een handvol ingredienten maak je deze broodjes namelijk.

Je begint met het snijden van het pizzadeeg en knoopt daar vervolgens de broodjes van. Dan meng je de specerijen met de olijfolie en smeert dit met een kwastje over de broodjes. Vervolgens kunnen de broodjes gebakken worden in de oven of airfryer.

Knoflookbroodjes van pizzadeeg

Voor dit recept gebruik ik het pizzadeeg van Tante Fanny, dat is een rol deeg. Uiteraard kun je elk ander soort merk gebruiken.

Knoflookbroodjes van pizzadeeg

Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 10 broodjes

Ingrediënten

  • 1 verpakking pizzadeeg
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl uienpoeder
  • 0.5 tl oregano
  • 1 snuf zout
  • 2 el olijfolie

Garnering

  • 1 el olijfolie
  • 4 el Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Snijd het deeg in repen van 2,5 cm (in de breedte, niet de lange kant want dan zijn je repen deeg te lang). Draai de repen deeg in een knoop en stop de uiteindes eronder.
  • Meng in een kommetje knoflookpoeder, uienpoeder, oregano, zout en olijfolie door elkaar.
  • Gebruik een kwastje om de broodjes te bestrijken met het mengsel.

Airfryer

  • Bak ze in circa 6 minuten in de airfryer op 200 graden. (eventueel in 2 keer)

Oven

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 10 minuten gaar.

Garnering

  • Bestrijk de nog warme broodjes met de olijfolie en strooi er de Parmezaanse kaas overheen.

Bewaar deze knoflookbroodjes van pizzadeeg op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Knoflookbroodjes van pizzadeeg

Ben je op zoek naar meer hapjes inspiratie? Alle hartige snacks heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!