Deze saté schotel met gehakt en sperziebonen (en aardappelpuree) is een schotel die ik echt al jaren maak. Comfortfood vind ik dit soort gerechten uit de oven. Het werd dus hoog tijd om dit recept ook online te delen! Deze schotel met groenten en gehakt in sate saus zit boordevol smaak en is echt een allemansvriendje; groot en klein zal hier van smullen!
Direct naar het receptDagschotel sperziebonen saté
Dit gerecht is geïnspireerd op het welbekende zakje ‘dagschotel sperziebonen saté’ van Maggi. Deze maakte ik vroeger regelmatig tot ik dacht: maar dit kan ik net zo makkelijk zelf maken. En dat werd dus deze ovenschotel! Mocht je het niet als ovenschotel willen serveren dan kan dat natuurlijk ook. Dan serveer je de gehakt-groentesaus met de aardappelpuree los.
Voor deze schotel kook je de aardappelen waar je vervolgens puree van maakt. De sperziebonen worden gekookt. Ondertussen bak je het gehakt rul met een ui, daarna mag de paprika erbij. Vervolgens de saté saus er goed doorroeren en als laatste de sperziebonen. Dit gaat vervolgens in een schaal, daarop de puree en als laatste een beetje geraspte kaas voor een lekker korstje.
Saté schotel bakken in de airfryer
Vraag je je af of je deze schotel ook kunt bakken in de airfryer? Nou dat kan zeker! Zorg wel dat je kiest voor een schaal die in je airfryer past. Uiteraard geef ik je in het recept ook de tijd en graden als je een airfryer gebruikt om dit gerecht te maken.
Onderstaande schotel is goed voor 2/3 personen. 2 Personen met 1 grote en 1 iets kleinere eter; 3 personen met 3 kleine eters of als er 2 volwassenen en een kind zijn.
Saté ovenschotel met gehakt en sperziebonen
Ingrediënten
- 500 g aardappelen
- 500 g sperziebonen
- 200 g rundergehakt
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 4 el pindasaus calve uit pot
- 1 scheutje water
- 30 g roomboter
- 50 g geraspte kaas
Instructies
- Maak de aardappelen schoon en kook deze in een pan gaar.
- Snijd de uiteindes van de sperziebonen en vervolgens doormidden. Kook deze beetgaar.
- Doe wat olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt rul.
- Maak de ui schoon en snijd in vieren, snijd in dunne reepjes. Voeg toe aan de pan en bak 2 minuten mee.
- Snijd de zaadlijsten uit de paprika en vervolgens in reepjes. Voeg toe aan de pan en bak 2 minuten mee.
- Voeg dan 5 eetlepels van de pindasaus toe en een scheut water. Roer tot je een saus hebt.
- Schep er de sperziebonen doorheen en draai het vuur uit.
- Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg roomboter en een snuf zout toe en stamp tot een romige puree.
- Verdeel het gehakt-groenten mengsel over een schaal en schep hierop de puree. Gebruik de bolle kant van een lepel om het te verdelen. Bestrooi met de geraspte kaas.
Oven
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de schotel in 18 minuten goudbruin.
Airfryer
- Bak de schotel 12 minuten op 180 graden.
Notities
Bewaar deze sate schotel met gehakt op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!