Deze Turkse köfte spiesjes uit de airfryer zijn heerlijk! Perfect als onderdeel van de maaltijd, maar ze doen het ook super goed als borrelhapje. Maar net wanneer het jou het beste uitkomt. Ze zitten boordevol smaak, zijn sappig én ze hoeven maar 10 minuutjes in de airfryer.
Deze spiesjes zijn heerlijk om te serveren met (zelfgemaakte) knoflooksaus. Eventueel nog wat turks brood, sla en tomaat erbij en je hebt zo een heerlijke maaltijd te pakken! Of wat denk je van Turkse rijst en deze Turkse salade? Weer eens wat anders om op tafel te zetten.
Ik maak met dit recept 5 grote spiesjes. Als je deze köfte spiesjes wil serveren bij de borrel kun je ze natuurlijk ook kleiner maken! Gebruik dan kleine spiesjes, dan kun je er zeker 10/12 mee maken.
Köfte spiesjes uit de airfryer
Ingrediënten
- 300 g rundergehakt
- 0.5 ui
- 6 g peterselie vers
- 1 el tijm gedroogd
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Doe het gehakt in een kom.
- Snipper de ui fijn en hak de peterselie fijn. Voeg toe aan het gehakt samen met de tijm, knoflookpoeder, paprikapoeder en een flinke snuf zout en peper.
- Kneed alles goed door. Dek af en laat minimaal 30 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken (langer mag altijd).
- Pak wat vlees en knijp dit met je handen om een grote prikker. Herhaal tot je 5 spiesjes hebt.
- Leg de spiesjes in de airfryer en bak ze 10 minuten op 180 graden.
Bewaar deze köfte spiesjes op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.