Wist je dat het echt super makkelijk is om zelf mokka extract te maken? Je hebt maar 3 ingrediënten nodig en 5 minuten tijd! Heerlijk om de lekkerste gebakjes mee te maken of om bijvoorbeeld je slagroom mee op smaak te brengen.

Mokka extract is eigenlijk een koffie extract. Je maakt het met een sterke espresso, donkerbruine basterdsuiker en oploskoffie. Omdat je suiker gebruikt kun je het extract ook wat langer bewaren mocht het nodig zijn. Maar goed als je het niet bewaard heb je het ook in een handomdraai weer gemaakt!

Mokka extract

Goede espresso met KRUPS!

Belangrijk voor het mokka extract is wel echt een goede en sterke espresso. Dat is namelijk de basis. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Experience+ , dit is een geweldige koffiemachine die ik al jaren gebruik. Je kunt er veel verschillende warme én koude dranken mee zetten, zoals; koffie, cappuccino, espresso, latte, nitro, ijskoffie maar bijvoorbeeld ook heet water voor thee. Ideaal dus!

Mokka extract

Belangrijk is wel dat je het koffie extract goed laat afkoelen voor je het verwerkt in baksels. Maak het dus een uurtje voordat je het nodig hebt, of al de dag van te voren.

Mokka extract

Heerlijk in baksels
Voorbereiding5 minuten
Totale tijd5 minuten
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 50 ml sterke espresso
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker (lichtbruine kan ook)
  • 1 el oploskoffie

Instructies

  • Zet de espresso.
  • Meng door de hete espresso de basterdsuiker en de oploskoffie.
  • Laat helemaal afkoelen voor je het verwerkt in een recept.

Bewaar dit mokka extract op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Mokka extract

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking