1 Van mijn favoriete gebak soorten zijn toch wel de mokka schuimgebakjes! Je weet wel, hazelnoot schuim met mokka-room en nougatine; zo lekker! Het werd dus hoog tijd om dit recept ook hier op mijn website te delen. Geloof me: dit wil je maken.

Nu heb ik zelf eigenlijk altijd een haat-liefde verhouding gehad met gebakjes maken (en brood). Maar het lijkt dus dat ik een nieuw talent heb ontdekt hoor! Brood gaat me tegenwoordig goed af en deze gebakjes…. tja ik kreeg te horen “wauw, alsof ze van de bakker komen”. En dat is misschien wel het mooiste compliment toch?

Mokka schuimgebakjes

In deze gebakjes maak ik gebruik van een extract dat ik zelf heb gemaakt. Uiteraard vind je het recept voor mokka extract hierop m’n website. Heb je geen zin om het zelf te maken? Je kunt ook mokka extract kopen bij bakwinkels en online.

Goede espresso met KRUPS!

Belangrijk voor het mokka extract is wel echt een goede en sterke espresso. Dat is namelijk de basis. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Experience+ , dit is een geweldige koffiemachine die ik al jaren gebruik. Je kunt er veel verschillende warme én koude dranken mee zetten, zoals; koffie, cappuccino, espresso, latte, nitro, ijskoffie maar bijvoorbeeld ook heet water voor thee. Écht een top apparaat wat ik iedereen zou aanraden.

Mokka schuimgebakjes

Mokka schuimgebakjes

Super lekker!
Voorbereiding40 minuten
Bereiding1 uur 30 minuten
Totale tijd2 uur 10 minuten
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

Hazelnoot schuim

  • 3 eiwitten
  • 1 snufje zout
  • 90 g fijne suiker
  • 65 g poedersuiker
  • 100 g hazelnoten

Mokka room

  • 110 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 1.5 el suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 0.5 zakje klopfix
  • 4.5 el mokka extract

Decoratie

  • 80 g nougatine
  • 8 mokka boontjes
  • 4 el karamelsaus optioneel

Instructies

Hazelnoot schuim maken

  • Hak de hazelnoten fijn. Verhit een koekenpan en rooster hierin de hazelnoten enkele minuten.
  • Ontvet een kom en de mixer. Doe de eiwitten in de kom samen met een snufje zout. Klop deze licht schuimig
  • Voeg dan de fijne suiker roe en klop door op hoge snelheid tot het eiwit stijf is en alle suiker is opgelost.
  • Voeg dan de poedersuiker en de hazelnoten toe en spatel er doorheen.
  • Doe het mengsel in een spuitzak met een rond mondje.
  • Verwarm je oven voor op 100 graden Celsius. Pak een vel bakpapier en teken 8 rondjes af van circa 8 cm doorsnee. Spuit rondjes schuim op het bakpapier.
  • Bak het schuim in circa 60-70 minuten droog. Laat helemaal afkoelen voor je verder gaat.

Mokka room

  • Doe de mascarpone in een kom en mix deze kort door. Voeg dan slagroom, klopfix en suikers toe en mix tot een stijve room.
  • Voeg vervolgens het mokka extract toe en mix er snel doorheen. Schep de room in een spuitzak met kartel spuitmondje.

Gebakjes maken

  • Pak 4 schuim rondjes en leg die voor je neer, met de platte kant naar beneden. Spuit hierop de mokka room.
  • Leg op elk gebakje een ander schuim rondje, met de platte kant naar boven. Verdeel mokka room over de zijkanten van de gebakjes. (bovenkant nog niet doen!)
  • Doe de nougatine in een diep bord. Pak een gebakje vast en rol deze met de zijkanten door de nougatine. Herhaal voor alle 4 de gebakjes.
  • Verdeel nu wat mokka room over het midden van de bovenkant en spuit een ring over de buitenste rand.
  • Verdeel een beetje karamel in de opening en leg er de mokka boontjes in.

Bewaar deze mokka schuimgebakjes op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Mokka schuimgebakjes

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking