Als ik vertel dat ik fan ben van de airfryer is toch wel de meest gestelde vraag ‘maar, wat kun je allemaal met de airfryer?’. Is het echt zo’n fijn apparaat? Wat kan er nog meer dan frietjes en snacks? Ja heel veel dus! Denk bijvoorbeeld aan brood, taart, groenten, vlees, aardappeltjes, taart, cake… en dan ben ik er nog niet.

Meer dan friet/patat

Dat je friet (of patat) lekker kunt bakken in de airfryer, zonder liters olie, dat weten de meeste mensen wel. Toen ik een klein onderzoekje deed onder mijn instagram volgers bleek ook; dat is ook waarvoor de meeste hun hete luchtfriteuse gebruiken. Friet & snacks.. en ja, dat werkt natuurlijk ook perfect. Misschien bakken ze ook nog af en toe een broodje af, maar dat is vaak wel waar het stopt voor de meeste mensen.

Zodra je erachter komt dat het écht een alleskunner is, gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open! 

Simone airfryer

Wat kun je allemaal bakken in de airfryer?

Heel kort door de bocht: zo goed als alles wat je ook in een oven zou bakken! Dus:

 • Brood
 • Broodjes
 • Cupcakes
 • Muffins
 • Cake
 • Taart
 • Koek
 • Hartige taart
 • Quiche
 • Pizza
 • Hapjes
 • Ovenschotels
 • Groenten
 • Vlees
 • Vis
 • Kip

En dan kan er vast nog veel meer! 

Het belangrijkste hierin is dat je moet zorgen dat het in het mandje van je airfryer past. Ofwel de ingrediënten ofwel de schaal/bakblik waarin het gebakken wordt. Gebruik nooit je airfryer zonder mandje! Als je op zoek bent naar een goede bakvorm voor in je airfryer dan kun je eens kijken bij deze lijst met bakvormen/schalen voor de airfryer. Ik heb het vast voor je uitgezocht!

Wat zijn lekkere recepten voor de airfryer?

Nu vind je op mijn website al een tal van airfryer recepten handig bij elkaar. En uiteraard heb ik zo zelf mijn favorieten die ik met grote regelmaat hier op tafel zet. Dat zijn onder andere:

Zoals je wel ziet is het echt een super afwisselende lijst van recepten.

Dat ik zelf echt fan ben van de airfryer is dus geen geheim. Hij staat bij mij standaard op m’n aanrecht (gelukkig heb ik er plek voor) omdat ik hem vaak gebruik. Meerdere keren per week staat hij wat lekkers te bakken voor ons.

Airfryer E-book

Ik stuur je een e-book met mijn 8 favoriete airfryer recepten!

Daarnaast blijf je op de hoogte van nieuwtjes, recepten en meer!

  Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

  Bewaar dit artikel op Pinterest!

  Bewaar het artikel op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en nog een teruglezen.

  Wat kun je allemaal met de airfryer?