Deze twix ijskoffie is een heerlijke variant op een standaard ijskoffie voor deze zomer! Door het toevoegen van karamel en chocolade krijg je echt een overheerlijk drankje. Lees snel verder om te zien hoe makkelijk het te maken is!

Je kunt ervoor kiezen om de chocolade- en karamelsaus zelf te maken. Maar als je het jezelf makkelijk wilt maken dan koop je die kant-en-klaar in de winkel. Zelfde geldt voor de slagroom: uit een spuitbus of zelf opkloppen, kies wat jij wil! Ik ging voor super makkelijk in dit recept, want als het warm is wil ik minimale inspanning en snel resultaat.

Twix ijskoffie

Zelf ijskoffie maken

Zelf ijskoffie maken is helemaal niet zo moeilijk, maar eigenlijk nog makkelijker met een goede machine zoals de Krups Intuition Experience+ .Dit is een geweldige koffiemachine die ik al jaren gebruik. Je kunt er veel verschillende warme én koude dranken mee zetten, zoals; koffie, cappuccino, espresso, latte, nitro, ijskoffie maar bijvoorbeeld ook heet water voor thee. Écht een top apparaat wat ik iedereen zou aanraden.

Wil je de ijskoffie helemaal zelf maken dan kan dat natuurlijk ook! Vul dan een glas met ijsblokjes, schenk daar je koffie (of espresso) overheen en top af met koude (eventueel opgeschuimde) melk.

Twix ijskoffie

Twix ijskoffie

Een heerlijk koud drankje!
Bereiding6 minuten
Totale tijd6 minuten
Porties: 1 stuk

Ingrediënten

  • 1 el karamelsaus
  • 1 el chocoladesaus
  • 7 ijsklontjes
  • 1 frappe ijskoffie
  • slagroom naar smaak

Instructies

  • Swirl de karamel- en chocoladesaus in het glas. (Bewaar iets om dalijk nog over de slagroom te schenken)
  • Doe de ijsklontjes in het glas en zet de frappe erin.
  • Top af met slagroom en schenk er wat extra karamel- en chocoladesaus overheen.

Bewaar deze twix ijskoffie op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Twix ijskoffie

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking