Super lekkere Korean bbq kipkluifjes met Korean mayo. Ze zitten boordevol smaak en zijn makkelijk om te maken, dus echt een ideaal hapje voor bij de borrel, een feestje of gewoon: omdat je er zin in hebt. Ik bakte de kipkluifjes (oftewel chickenwings) in de airfryer en dat gaat perfect!
Kipkluifjes bakken in de airfryer
Ik bakte deze kipkluifjes in de airfryer en ze werden echt heerlijk krokant. Ik bakte ze eerste 18 minuten op 180 graden en daarna nog eens enkele minuten op 200 graden. Ze waren al gaar na die 18 minuten, maar door ze nog een extra boost te geven op 200 graden werden ze pas echt perfect!
Korean bbq kipkluifjes
Ingrediënten
- 500 g kipkluifjes
- 1 tl bbq kruiden
- 3 el Korean bbq saus Mama Asia van Remia
- 1 tl sesamzaad
- 0,5 bosui
- Korean maya naar smaak Mama Asia van Remia
Instructies
- Hussel de kipfluifjes om met de bbq kruiden.
- Bak ze 18 minuten op 180 graden in de airfyrer.
- Daarna nog eens 4 minuten op 200 graden als je wat extra crunch wil.
- Doe in een schaal en hussel om met de Korean bbq saus.
- Doe in een schaaltje en garneer met sesamzaad, bosui en Korean mayo.
Bewaar deze Korean bbq kipkluifjes op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer inspiratie om te bakken in de airfryer? Alle airfryer recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!