Dit recept voor cacik, oftewel Turkse tzatziki, maak je echt binnen een handomdraai en is heerlijk fris én gezond! De tzatziki is heerlijk als dip met rauwkost, maar is ook perfect als bijgerecht bij een (pittige) maaltijd of bij de barbecue.

Het lijkt heel erg veel op de Griekse tzatziki maar is nét iets anders. Aan de Turkse variant voegen we namelijk oregano en een beetje gedroogde munt toe. Daardoor wordt deze saus nog lekkerder en frisser.

Turkse tzatziki

Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!

Cacik – Turkse tzatziki

Heerlijk als bijgerecht of dip
Voorbereiding2 minuten
Bereiding3 minuten
Totale tijd5 minuten
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 250 g komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g dikke yoghurt Turkse of Griekse
  • 1 el gedroogde oregano
  • 0,5 tl gedroogde munt
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Rasp de komkommer en knijp er met je handen zoveel mogelijk vocht uit. Doe deze in een kommetje.
  • Pers de knoflook erboven uit en voeg de overige ingrediënten toe.
  • Meng alles goed door elkaar en serveer.

Notities

Tip: extra lekker met een beetje sumak er overheen!

Bewaar deze Turkse tzatziki op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Turkse tzatziki