Je airfryer schoonmaken, veel mensen vinden dat toch een vervelend klusje. Daarom geef ik je in dit artikel 3 tips waarmee je je airfryer elke keer weer perfect schoon krijgt. En ik weet het; bijna niemand vindt schoonmaken écht leuk, maar als je het bijhoudt kost het je uiteindelijk minder tijd!

Want even heel onpopulair gezegd: het is echt het beste als je elke keer na gebruik je airfryer schoonmaakt. Doe ik dat elke keer dan? Nee, als ik heel eerlijk ben, doe ik dat dus ook niet. Maar dan moet ik er wel bijzeggen: de keer dat ik m’n airfryer daarna ga gebruiken heb ik daar altijd spijt van. Want dan zit ik dus met gestold vet te kijken of gewoon een vieze airfryer. En ik vind niks zo vervelend als dat ik eerst moet schoonmaken voordat ik iets kan doen…

Tip 1: Elke keer

Deze eerste tip is meteen eigenlijk super voor de hand liggend: maak na elk gebruik je airfryer schoon. Dat zal de ene keer sneller gaan dan de andere keer en soms hoef je wellicht niks te doen. Als je bijvoorbeeld een cake gebakken hebt, dan zal je airfryer daar niet vies van worden. Heb je drumsticks gebakken dan zal je onderin je mandje vet hebben liggen, dat wil je dus wel zo snel mogelijk schoonmaken.

Gerecht klaar en meteen poetsen? Dat hoeft dan ook weer niet, je kunt heus wel eerst gaan eten. Sowieso is het niet echt praktisch als je je airfryer net verwarmd hebt op 180/200 graden om daar dan meteen je handen in te steken.

Dus laat je airfryer een beetje afkoelen en maak hem dan schoon. Als het nog warm is verwijder je dat vet super makkelijk met een stukje keukenrol, veel makkelijker dan dat het 3 dagen heeft gestaan en gestold is.

airfryer schoonmaken

Tip 2: Een zacht sponsje

Gebruik om schoon te maken bij voorkeur een zacht sponsje. Dus bijvoorbeeld je schuursponsje, maar dan uiteraard de zachte kant (niet de schuurkant, want dan beschadig je wellicht je airfryer). Een zacht sponsje, lauwwarm water en tip 3: een ontvetter. Dat is de beste combi!

Tip 3: Een ontvetter

Gebruik een beetje ontvetter als je merkt dat je het lastig loskrijgt of als het toch wat langer heeft gestaan. Er zijn tegenwoordig tal van middelen op de markt die je kunt gebruiken. Maar citroensap of afwasmiddel werkt ook echt prima! Je hoeft zeker geen dure speciale airfryer ontvetter aan te schaffen.

Airfryer E-book

Ik stuur je een e-book met mijn 8 favoriete airfryer recepten!

Daarnaast blijf je op de hoogte van nieuwtjes, recepten en meer!

  Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

  Airfryermandje/bak in de vaatwasser of niet?

  Ik krijg regelmatig de vraag of de onderdelen van de airfryer ook in de vaatwasser mogen. Check daarvoor zeker even zelf je handleiding/doos of online of dat mag, tegenwoordig kunnen er vele onderdelen zeker in de vaatwasser.

  Zelf zet ik mijn airfryer mandje, bak of rekje niet in de vaatwasser. Ondanks dat het wel zou kunnen weet ik dat ik mijn airfryer langer mooi houdt als ik het met de hand schoonmaak. Dus dat is een afweging die je zelf zou moeten maken.

  Bewaar dit artikel op Pinterest!

  Bewaar dit artikel, over het schoonmaken van je airfryer, op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen ook inspireren.

  airfryer schoonmaken