Deze koffie-brownie ijs sandwich is echt al het heerlijks wat je deze zomer wil hebben! Een heerlijke brownie met daarin een vleugje koffie, hazelnootpasta en stracciatella ijs. Plus het geheel ook nog eens gedoopt in pure chocolade met stukjes hazelnoot. Veel beter kan ik het niet maken!
Een ijs sandwich vind ik altijd iets feestelijks hebben. Het is, bij mij dan, iets wat ik niet vaak maak. Dus als ik het dan maak dat wordt het al snel een feestje. In dit recept is de combinatie tussen chocolade, koffie en ijs echt geniaal lekker.
Brownie met koffie
De basis van dit recept is een heerlijke brownie waarin koffie verwerkt zit. Ik gebruik daarvoor een goede sterke espresso die ik zet met mijn Krups Intuition Experience+ .Dit is een geweldige koffiemachine die ik al jaren gebruik. Je kunt er veel verschillende warme én koude dranken mee zetten, zoals; koffie, cappuccino, espresso, latte, nitro, ijskoffie maar bijvoorbeeld ook heet water voor thee. Écht een top apparaat wat ik iedereen zou aanraden.
Zelfgemaakt koffie roomijs, zonder ijsmachine
Wil je deze ijs sandwiches nou nóg lekkerder maken, dat kan! Gebruik dan mijn recept voor koffie roomijs. Het is echt een super smaakvol ijs dat je gemakkelijk zelf maakt zonder ijsmachine. Begin dan wel een dagje eerder, want dit zal eerst echt ijs moeten worden voor je het tussen de brownies kunt stoppen. Doe je dit niet dan ben ik namelijk bang dat er veel vocht in de brownies trekt en je daardoor niet echt een ijs sandwich maakt.
koffie-brownie ijs sandwich
Ingrediënten
Koffie brownies
- 150 g roomboter
- 150 g pure chocolade
- 100 g suiker
- 110 g donkere basterdsuiker
- 1 snuf zout
- 160 g bloem
- 40 ml espresso
- 4 eieren
En verder
- 5 el hazelnootpasta
- 1 liter stracciatella roomijs
- 150 g pure chocolade
- 30 g hazelnoten
Instructies
Koffie brownie
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een rechthoekige schaal (circa 25 bij 14 cm) met bakpapier, of vet goed in met boter.
- Smelt de boter en chocolade in een pan met dikke bodem, blijf regelmatig roeren.
- Haal de pan van het vuur en meng de suikers er goed doorheen. Spatel dan de bloem en het snufje zout er doorheen.
- Meng nu 1 voor 1 de eieren door het beslag. Meng er vervolgens de espresso doorheen.
- Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie in het midden van de voorverwarmde oven 30 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Sandwiches maken
- Snijd de afgekoelde brownie horizontaal doormidden en haal de bovenkant er vanaf.
- Besmeer de snijkant van de bovenkant met de hazelnootpasta. Verdeel over de andere helft het roomijs. Strijk met een lepel of paletmes egaal. Leg er dan de bovenkant weer op (met de hazelnootpasta naar beneden).
- Zet in de vriezer zodat het kan uitharden, minimaal 1 uur.
- Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Hak ondertussen de hazelnoten fijn. Doe de chocolade in een hoge beker en roer er de gehakte hazelnoten doorheen.
- Haal de brownie uit de vriezer en snijd in stukken (ik sneed het in de lengte doormidden en dat weer in repen).
- Doop stuk voor stuk de ijs sandwiches in de chocolade. Leg ze terug in de vriezer om even uit te harden voordat je ze serveert.
Bewaar deze koffie-brownie ijs sandwich op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.