Wil je wat lekkers bakken, dan zijn deze oreo bladerdeeg broodjes een top idee! Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig en ze smaken geweldig. Lees snel verder voor het recept.
Wat heb je nodig voor deze broodjes? Bladerdeeg, oreo’s, boter en 1/4 ei. Plus een oven of airfryer om ze te bakken. That’s it! Het kost je ongeveer 10 minuten om te maken, daarna nog maximaal 18 minuten bakken en dan kun je al smullen van dit heerlijks.
Bladerdeeg bakken in de airfryer
Bladerdeeg bakken in de airfryer gaat dus echt super goed! Het fijne is dat zo’n airfryer ook veel sneller bakt dan een oven, plus je hoeft deze niet voor te verwarmen. Je krijgt precies hetzelfde resultaat als je deze broodjes bakt in de airfryer, dus kies vooral wat jij het fijnste vindt!
Kun je ook andere koekjes gebruiken voor deze broodjes?
Ja je kunt deze broodjes ook zeker met andere koekjes maken. Ik denk zelfs dat het met bijna alle soorten koekjes kan. Het enige wat ik wel zou doen: kies voor harde koekjes. Zoals Bastogne, speculaasjes, chocolate chip etc. Eierkoeken, wafels en andere zachte koekjes zullen denk ik niet zo’n lekker resultaat geven.
Maak ook eens deze bladerdeeg broodjes met Nutella. Ook zo lekker!
Wanneer eet je deze bladerdeeg broodjes?
Deze broodjes zijn heerlijk bij het ontbijt/brunch/lunch, ook bijvoorbeeld voor de feestdagen! Denk aan kerstmis en pasen. Maar ook in plaats van een koekje bij de koffie of thee zijn ze perfect.
Oreo bladerdeeg broodjes
Ingrediënten
- 85 g oreo koekjes
- 35 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 rol bladerdeeg, vers
- 1 ei
Instructies
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine (met de hand/deegroller kan ook uiteraard).
- Roer de roomboter los in een kom. Voeg dan de oreo kruimels toe en meng alles goed door elkaar.
- Rol het bladerdeeg uit.
- Besmeer de helft met het oreo mengsel, blijf ongeveer 1 cm van de randen af.
- Klap het bladerdeeg dicht en druk de randjes aan. Snijd vervolgens in 7 lange repen.
- Pak de uiteindes van een reep en draai in tegengestelde richting. Zodat je een soort twister krijgt. Rol vervolgens als een slakkenhuisje op en druk het uiteinde iets onder het broodje.
- Leg de broodjes op een velletje bakpapier. Klop het ei los en smeer hiermee de broodjes in.
Airfryer
- Bak de broodjes op 180 graden in 12 minuten goudbruin en gaar.
Oven
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak ze in 18 minuten goudbruin en gaar.
Bewaar deze oreo bladerdeeg broodjes op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer inspiratie om te bakken in de airfryer? Alle airfryer recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!