Deze kleurrijke traybake met kabeljauw is onwijs lekker én gezond. Een heerlijke maaltijd voor elke dag met een goede portie groenten. Dit recept maak je in de airfryer, maar ik geef je uiteraard ook de tijden voor de oven. Dus ook als je, nog, geen airfryer hebt kun je dit gerecht maken.
Wat is een traybake?
Traybake is een term die je steeds vaker tegenkomt. Maar wat is een traybake nou eigenlijk? Nou heel makkelijk gezegd: een volledige maaltijd waarbij alles op 1 bakplaat gemaakt wordt. Of in 1 mand als je het over de airfryer hebt. Echt super makkelijk! Plus het scheelt je ook nog eens afwas want je hoeft niet met 2 of 3 pannen in de weer.
Traybake met vis/vlees of vega?
Het leuke aan de traybakes is, dat je het net zoals de “normale” maaltijd helemaal kunt maken naar je eigen wens. Je kunt ze maken met vis, vlees of je maakt ze helemaal vega. Je kunt er alle kanten mee op! Gebruik jouw favoriete groenten, of met restjes die je nog hebt liggen: ideaal!
Dit is lekkere vis voor een traybake:
- kabeljauw
- zalm
- andere witvis
- garnalen
- vissticks/kibbeling zou ook kunnen
Dit is lekker vlees voor een traybake:
- worstjes
- slavinken
- gehaktballetjes
- kip
- kalkoen
Maak je traybake vega:
- halloumi
- feta
- ricotta
- mozzarella (na het bakken)
- vleesvervangers
Gezonde airfryer diners
Dit heerlijke recept komt uit mijn e-book ‘gezonde airfryer diners’. In dit e-book vind je 15 overheerlijke recepten die ideaal zijn voor het diner. Lekkere, gezonde en kleurrijke recepten voor elke dag. Bij alle recepten staan ook de voedingswaarden vermeld, plus ik geef je tips voor zowel vega als vis/vlees.
Het gezonde airfryer diners e-book schaf je aan voor maar €5,79.
Traybake met kabeljauw
Ingrediënten
- 150 g spruitjes
- 150 g pompoen
- 1 rode paprika
- 1 el olijfolie
- 10 cherry tomaatjes
- 200 g kabeljauw
Sausje
- 4 g dille
- 50 g yoghurt
- 1 el water
- 0,5 tl mosterd
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Maak de spruitjes schoon, snijd de pompoen in blokjes en de rode paprika in reepjes. Hussel goed om met de olijfolie en een snuf zout en peper.
- Schep de groenten in de mand van je airfryer.
- Rooster de groenten 12 minuten op 160 graden.
- Maak open, hussel de groenten door elkaar en leg de tomaatjes en de kabeljauw er bij.
- Bak nog eens 10 minuten op 160 graden.
- Ondertussen maak je het sausje; Snijd de dille fijn. Meng dille, yoghurt, water, mosterd en een snuf zout en peper door elkaar.
- Serveer de groenten en vis met het sausje.
Oven
- Rooster de groenten 17 minuten op 180 graden (in een voorverwarmde oven). Daarna met de tomaatjes en kabeljauw nog eens 13 minuten op 180 graden.
Bewaar deze traybake met kabeljauw op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer inspiratie om te bakken in de airfryer? Alle airfryer recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!