Deze yoghurtcake met appel en framboos is onwijs lekker en smeuïg. Een makkelijke cake om te maken, die je kunt bakken in de airfryer of oven. Lees snel verder voor het recept en tips voor het gebruik van ander fruit.

Cake met yoghurt in plaats van boter

In deze cake gebruik ik (Griekse) yoghurt en wat zonnebloemolie in plaats van boter. Door yoghurt te gebruiken in een cake wordt hij heerlijk fris en super zacht en smeuïg. En juist dat is ook wat deze cake zo onwijs lekker maakt! Voor mij persoonlijk echt een favoriet recept om lekkere cake te maken. Een groot voordeel is ook dat je niet eerst hoeft te wachten tot de roomboter op kamertemperatuur is, je kunt gewoon meteen aan de slag.

Yoghurtcake met appel en framboos

Airfryer E-book

Ik stuur je een e-book met mijn 8 favoriete airfryer recepten!

Daarnaast blijf je op de hoogte van nieuwtjes, recepten en meer!

    Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

    Wat is lekker fruit in een cake?

    In een cake kun je verschillende soorten fruit goed gebruiken, kies vooral jouw favorieten! Mijn aanrader is om wel te kiezen voor seizoensfruit, dat is nou eenmaal lekkerder en smaakvoller. Denk bijvoorbeeld aan;

    • Aardbeien
    • Frambozen
    • Blauwe bessen
    • Appel
    • Peer
    • Perzik
    • Nectarine

    Ik gebruik in deze cake een mix van appel en framboos. Als je met het snijden van de cake een beetje oplet kun je het precies zo uitkienen dat iedereen appel én framboos in z’n stukje heeft.

    Yoghurtcake met appel en framboos

    Yoghurtcake bakken in de airfryer

    Het fijne aan deze cake is dat je hem in de airfryer of oven kunt bakken. In beide machines krijg je een perfect resultaat! Let er wel op, als je een airfryer gebruikt, dat de schaal voor de cake ook goed past in het mandje van je airfryer. Uiteraard vind je in het recept hieronder de tijden en graden voor zowel de airfryer als de oven.

    Ik bak deze cake in een rechthoekige porseleinen vorm van circa 14 bij 22 centimeter.

    Yoghurtcake met appel en framboos

    Een makkelijke maar overheerlijke cake!
    Voorbereiding10 minuten
    Bereiding35 minuten
    Totale tijd45 minuten
    Porties: 6 porties

    Ingrediënten

    • 140 g zelfrijzend bakmeel
    • 100 g suiker
    • 110 g Griekse yoghurt
    • 1 ei
    • 75 g zonnebloemolie
    • 1 appeltje
    • 1 handje frambozen

    Instructies

    • Mix het zelfrijzend bakmeel en suiker door elkaar.
    • Mix in een tweede kom de Griekse yoghurt, het ei en de zonnebloemolie door elkaar.
    • Giet de natte bij de droge ingrediënten en mix tot een beslag.
    • Vet de bakvorm in en bekleed eventueel met een velletje bakpapier. Schep hierin het beslag.
    • Snijd de appel in plakjes. Steek 1/3 deel van de appel dakpansgewijs in de cake, dan de helft van de frambozen en vul zo heel de cake op.

    Airfryer

    • Bak de yoghurtcake 35 minuten op 160 graden.

    Oven

    • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de cake in 45-50 minuten gaar.

    Bewaar deze yoghurtcake met appel en framboos op Pinterest!

    Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

    Yoghurtcake met appel en framboos

    Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie of airfryer recepten? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen! Ook alle airfryer recepten vind je bij elkaar.