Deze lepelsalade met tomaat en walnoten is echt een Turks recept. Alhoewel ik dat zelf altijd een beetje lastig vind om te zeggen van een salade dat het hoort bij een specifieke keuken, is het toch écht zo. Een makkelijke en smaakvolle salade die je keer op keer op tafel wil zetten.
Wat is een lepelsalade?
Een lepelsalade is een salade die je met een lepel eet waar je bij elke hap die je neemt alle ingrediënten op je lepel hebt liggen. Een lepelsalade heeft meestal geen sla als onderdeel, maar bestaat uit verschillende soorten rauwkost. Persoonlijk een grote favoriet omdat dit echt een heerlijke samenkomst qua smaken is!
Deze salade garneer ik met wat sumak net voor het serveren. Sumak is gemaakt van gedroogde en gemalen rode besjes van de sumak plant. Het smaak friszuur en wat citroenachtig. Een heerlijke toevoeging bij bijvoorbeeld salades, maar ook op gebakken kip of rauwe ui. Je koopt sumak tegenwoordig bij de meeste supermarkten.
Lepelsalade met tomaat en walnoot
Ingrediënten
- 3 tomaten
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 1 handvol walnoten
- 2.5 el verse peterselie fijngesneden
- 1 el olijfolie
- 1.5 tl granaatappel melasse
- 1 tl sumak
Instructies
- Snijd de tomaten en groene paprika in kleine blokjes. Snipper de rode ui en hak de walnoten grof.
- Doe de tomaten, paprika, ui, walnoten en peterselie in een kom. Besprenkel met olijfolie en granaatappel melasse en schep alles om.
- Garneer met wat sumak voor het serveren.
Bewaar deze lepelsalade op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!