Deze eton mess met koffie en kersen is zo lekker! Een heerlijk nagerecht als je eens wat anders wil serveren dan een standaard bolletje ijs. Het is ook nog eens super makkelijk om te maken en je kunt het goed voorbereiden.

Het leuke aan Eton mess is dat je er echt alle kanten mee op kunt. Ik combineer in dit toetje slagroom, lange vingers, koffie, kersen, schuimpjes en dan top ik het nog af met witte chocolade. Dit soort laagjes toetjes zijn gewoon echt een feestje om te serveren!

Eton mess met koffie en kersen

Wat is Eton Mess?

Eton Mess is een heerlijk, zomers dessert dat zijn oorsprong vindt in Engeland. Het combineert knapperige meringue, luchtige slagroom en fruit in een rommelige, maar onweerstaanbare mix. Het beste aan Eton Mess? Het is super simpel om te maken, ziet er lekker nonchalant uit én smaakt altijd fantastisch.

Eigenlijk kun je hierin bijna niet verkeerd gaan. Want de combinatie fruit, slagroom en meringue is altijd lekker. Ik voegde er nog de lange vingers aan toe en de koffie, en dat maakt het nog lekkerder.

Eton mess met koffie en kersen

De lekkerste koffie zet ik met Krups

De espresso in dit recept zet ik met mijn  Krups Intuition Experience+ . Met deze geweldige machine maak ik elke dag de lekkerste koffies. Het is een praktische koffiemachine die ik al jaren gebruik. Je kunt er veel verschillende warme én koude dranken mee zetten, zoals; koffie, cappuccino, espresso, latte, nitro, ijskoffie maar bijvoorbeeld ook heet water voor thee. Ik vind hem vooral erg makkelijk in gebruik, echt een top apparaat wat ik iedereen zou aanraden.

Eton mess met koffie en kersen

Een heerlijk en makkelijk nagerecht
Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 lange vingers
  • 80 ml espresso
  • 130 g pitloze kersen uit glas
  • 16 chocolade schuimpjes
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • 50 g witte chocolade

Instructies

  • Zet 4 glaasjes klaar. Bouw de glaasjes als volgt op:
  • Breek een lange vinger in drie stukken en verdeel over de bodem. Besprenkel met ongeveer 1,5 tl espresso.
  • Verdeel er een viertal kersen over en 2 verkruimelde schuimpjes.
  • Spuit er een laag slagroom op.
  • Herhaal alle stappen nog een keer en eindig met de slagroom.
  • Schaaf witte chocolade over de bovenkant en garneer eventueel met nog een extra kers.

Bewaar deze eton mess met koffie en kersen op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Eton mess met koffie en kersen

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking