Deze heerlijke koffie pavlova met room en rood fruit is de perfecte afsluiter van een etentje, maar ook net zo lekker bij de koffie of thee. Deze pavlova is makkelijk om te maken maar ziet er wel echt prachtig uit zo gedecoreerd met fruit.
Het lekkerste aan een goede pavlova is dat deze knapperig van buiten en chewy van binnen is. Dat dan in combinatie met de koffie smaak, opgeklopte slagroom en rood fruit is helemaal heerlijk. Maak het geheel af met wat geschaafde pure chocolade en het feest is helemaal compleet.
Krups intuition experience+
In dit recept gebruik ik een zelfgemaakt mokka extract, daarin gebruik ik espresso die ik zet met mijn Krups Intuition Experience+ . Met deze geweldige machine maak ik elke dag de lekkerste koffies. Het is een praktische koffiemachine die ik al jaren gebruik. Je kunt er veel verschillende warme én koude dranken mee zetten, zoals; koffie, cappuccino, espresso, latte, nitro, ijskoffie maar bijvoorbeeld ook heet water voor thee. Ik vind hem vooral erg makkelijk in gebruik, echt een top apparaat wat ik iedereen zou aanraden.
Ik gebruik in dit recept mijn eigen gemaakte mokka extract. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goede espresso, suiker en oploskoffie. En geloof me: dat maakt deze pavlova zoveel lekkerder!
Koffie pavlova
Ingrediënten
Koffie pavlova
- 3 eiwitten
- 1 snuf zout
- 100 g suiker
- 70 g poedersuiker
- 1 el mokka extract
Garnering
- 150 ml slagroom
- 1.5 el suiker
- naar smaak rood fruit frambozen, aardbeien, rode bessen
- naar smaak pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Zorg dat je mixer en kom helemaal vetvrij is. Klop de eiwitten met het snufje zout op tot deze licht schuimig is.
- Voeg dan de fijne suiker toe en klop op hoge snelheid het eiwit stijf, tot alle suiker is opgelost en je een mooi glazend schuim hebt.
- Voeg de poedersuiker en mokka extract toe en klop snel door. Het eiwit is goed als deze glanst en je stevige pieken kunt trekken.
- Schep het schuim op de bakplaat en verdeel in een cirkel van ongeveer 20 cm.
- Droog/bak de pavlova 2 uur in het midden van de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven uit en laat helemaal afkoelen.
- Klop de slagroom met de suiker op en schep dit op de pavlova.
- Garneer met het rode fruit en schaaf er wat pure chocolade boven.
Bewaar deze koffie pavlova op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Dit recept is gemaakt voor een samenwerking