Wist je dat je chocolade kunt smelten in de airfryer? Veel mensen denken meteen aan de magnetron of een pan met heet water, maar het kan dus ook in de airfryer. Het werkt snel, eenvoudig en levert een perfect glad resultaat zonder dat je chocolade aanbrandt.
Hoe smelt je chocolade in de airfryer?
Breek als eerste de chocolade in stukjes en doe dit in een hittebestendig schaaltje. Plaats het schaaltje (of meerdere schaaltjes) in de airfryer. Stel de airfryer in op 80 graden voor 6 minuten. Roer daarna goed door om ervoor te zorgen dat alle stukjes gelijkmatig zijn gesmolten en je een gladde, vloeibare massa krijgt.
Ik gebruikte zelf wit, melk en puur en dat gaf alle drie een goed resultaat. Per bakje zat er bij mij 100 gram chocolade in.
Ga je meer chocolade smelten? Begin dan met 6 minuten en kijk dan even hoe ver het al gesmolten is. Als het langer moet verleng het dan elke keer met een minuutje zodat je chocolade niet aanbrand.
Tips voor het smelten van chocolade in de airfryer
• Gebruik kleine stukjes chocolade; hak of breek de chocoladereep in stukken, zodat het sneller en gelijkmatiger smelt.
• Controleer regelmatig; weet je dat jou airfryer snel heet wordt of dat dingen snel gaan? Check dan na 4 minuten alvast een keer je chocolade of het niet te hard gaat, dit kan namelijk leiden tot verbranden of korreligheid.
• Hittebestendig; Zorg dat de schaal geschikt is voor hoge temperaturen en veilig is voor de airfryer. Je kunt hiervoor een schaaltje gebruiken dat je ook in de oven zou zetten, keramiek of glas is perfect. Siliconen zou ook kunnen, maar omdat dit flexibel is heeft dat niet de voorkeur.
Lekkere recepten met gesmolten chocolade
Dan heb je je chocolade gesmolten en dan wil je dat natuurlijk gebruiken in een lekker recept. Ik heb even enkele van mijn favoriete recepten voor je op een rijtje gezet!
Bewaar dit artikel ook op Pinterest
Vind je dit een handig artikel? Wellicht wil je het later nog eens teruglezen. Bewaar het op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren.