Deze cheesecake met kokoskoekjes is zo gevaarlijk lekker! Een tropische kokoskoekjes bodem, romige cheesecake en afgetopt met slagroom, fruit en citroen. Ik bakte deze heerlijke cheesecake in m’n airfryer, maar uiteraard geef ik je in het recept ook de graden en tijd voor de oven.

Bodem van kokoskoekjes

Voor deze cheesecake maak ik dus een bodem van kokoskoekjes, dat is echt super lekker en geeft meteen nog meer smaak aan de cheesecake. Je krijgt instant een tropisch tintje!

Ik gebruik hiervoor specifiek de kokoskoekjes van Céréal. Dit zijn koekjes zonder suiker, zonder palmolie en zonder kleurstoffen of conserveermiddelen. Wel boordevol (lekkere) smaak, een bron van vezels en daarnaast maar 47 kcal per koekje. Belangrijk is dat ze dus echt heel erg lekker zijn als bodem!

Cheesecake met kokoskoekjes

Cheesecake bakken in de airfryer

Nu vraag je je misschien af, kun je een cheesecake bakken in de airfryer? En ja! Dat gaat dus echt super goed! Perfect eigenlijk zelfs. Het voordeel van de airfryer is dat je deze niet hoeft voor te verwarmen en dat de cheesecake korter hoeft te bakken (dan in de oven).

Dus heb je een airfryer? Bak hem dan vooral daar in! En wil je nog meer lekkers maken in de airfryer? Dan is mijn kookboek Bakken in de airfryer zeker waar je naar op zoek bent! Er staan 75 overheerlijke recepten, aangevuld met praktische info.

Cheesecake met kokoskoekjes

Cheesecake met kokoskoekjes

Een heerlijke cheesecake
Voorbereiding30 minuten
Bereiding45 minuten
Rusttijd6 uur
Totale tijd7 uur 15 minuten
Porties: 10 personen

Ingrediënten

Ingrediënten bodem

  • 40 g roomboter
  • 130 g kokoskoekjes van Céréal

Ingrediënten vulling

  • 480 g roomkaas
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 90 g crème fraiche
  • 30 g bloem

Ingrediënten garnering

  • 125 ml slagroom
  • 1 tl suiker
  • 125 g bramen
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1,5 el kokosrasp

Instructies

  • Smelt de roomboter in een pannetje.
  • Doe de kokoskoekjes in een keukenmachine en mix tot fijne kruimels. Schenk de boter erbij en meng alles door elkaar.
  • Vet een ronde springvorm in en leg een velletje bakpapier op de bodem.
  • Schep het koekmengsel er in en druk stevig aan (met bijvoorbeeld de onderkant van een glas).
  • Mix de roomkaas en de suiker door elkaar. Voeg dan de eieren toe en meng goed door. Mix er ook de crème fraiche doorheen. Zeef de bloem erboven en spatel door het beslag.
  • Schep het beslag in de vorm en verdeel over de bodem.

Bakken in de airfryer

  • Bak 45 minuten op 130 graden.
  • Laat de cheesecake afkoelen in de airfryer tot kamertemperatuur.

Bakken in de oven

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak de cheesecake 55 minuten.
  • Zet de deur van de oven op een kier en laat de cheesecake afkoelen.

Verder

  • Zet de cheesecake minimaal 6 uur in de koelkast.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf, maak de bramen schoon, snijd partjes uit de sinaasappel en rasp de citroen.
  • Garneer de cheesecake met de slagroom, de bramen, sinaasappelpartjes en het citroenrasp. Maak af met wat kokos.

Bewaar deze cheesecake met kokoskoekjes op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Cheesecake met kokoskoekjes

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking