Het recept voor deze citroentaart komt uit mijn kookboek ‘Bakken in de airfyer‘. Het is een heerlijke frisse taart met een romige witte chocolade botercreme vulling, afgewerkt met mango, frambozen en pistache. De perfecte taart voor een feestje, maar ook natuurlijk gewoon lekker om zo een keer te bakken. Precies zoals ik ook doe in mijn boek vind je bij het recept de tijden voor de airfryer, maar ook voor de oven.
Taart bakken in de airfryer
Kun je taart bakken in de airfryer? Ja natuurlijk kan dat! Eigenlijk is de airfryer echt een alleskunner en kun je er dus veel meer mee dan frieten/snacks bakken en broodjes opwarmen. Hij is ideaal om ook te gebruiken voor het bakken van taart/cake/koekje/brood en nog veel meer.
Precies dat laat ik je ook zien het boek ‘Bakken in de airfryer‘. Hierin vind je 75 overheerlijke recepten, maar ook praktische informatie over het gebruik van de airfryer. Daarnaast staat bij elk recept de voedingswaarden vermeld plus de tijd en graden voor de oven.
Uiteraard kun je ervoor kiezen om deze citroentaart met ander fruit af te werken. Maar net wat er verkrijgbaar is / in het seizoen. Ik zou wel altijd die mooie citroenkrullen en pistache erop doen, die geven toch echt net dat beetje extra mee aan de taart!
Die mooi citroenkrullen maak je met een zesteur. Zorg dat je hiervoor wel, het liefste, een onbespoten citroen gebruikt. Heb je die niet? Boen de schil van de citroen dan goed schoon voor je er krullen van maakt. Deze zesteur gebruik ik, hij is super fijn en makkelijk om te gebruiken!
Ik maakte deze taart in een hoge springvorm met 20 cm doorsnee.
Citroentaart
Ingrediënten
Ingrediënten biscuit
- 3 eieren
- 90 g suiker
- 8 g vanille suiker
- 70 g bloem
- 25 g maizena
- 2 citroenen
Ingrediënten vulling
- 80 g witte chocolade
- 150 g roomboter op kamertemperatuur
- 35 g poedersuiker
- 1 el citroensap
Ingrediënten garnering
- 0,5 mango
- 100 g frambozen
- 25 g pistachenoten
Instructies
- Mix de eieren, suiker en vanille suiker in 10 minuten licht en luchtig met een mixer.
- Zeef de bloem en maizena erboven, rasp 1,5 citroen en spatel er doorheen.
- Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Schenk het beslag erin.
- Bak de biscuit 25 minuten op 160 graden in de airfryer.
- Laat compleet afkoelen voor je hem gaat vullen/garneren.
- Klop de boter in 10 minuten op de hoogste stand wit en luchtig (schraap enkele keren tussendoor de zijkanten los).
- Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur. Maak krullen van de overgebleven citroen met een zesteur. Snijd de mango in lange repen.
- Voeg aan de boter de poedersuiker, citroensap en witte chocolade toe en mix kort door.
- Snijd de cake doormidden en verdeel 2/3 van de botercreme ertussen. Leg de bovenkant erop en smeer af met de resterende crème.
- Garneer de taart met de mango, frambozen, citroenkrullen en als laatste met fijngehakte pistachenoten.
Oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de biscuit in 35 minuten.
Bewaar deze citroentaart op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.