Deze overheerlijke speculaas cheesecake bak je gemakkelijk in de airfryer! Een heerlijke taart voor Sinterklaas, maar eigenlijk kan deze cheesecake natuurlijk altijd. Speculaas is toch gewoon een goed idee?!
In de vulling van deze cheesecake gebruik ik speculoos pasta, net als voor de bovenste laag. Ik decoreerde de taart met slagroom, partjes mandarijn en pepernoten. Witte of pure chocolade zou ook nog een goede toevoeging zijn als je er nog wat extra’s mee wil doen. Eventueel vervang je de pepernoten door (stukken) speculaas.
Cheesecake bakken in de airfryer
Ik kreeg wel eens de vraag, kun je een cheesecake bakken in de airfryer? Ja dat gaat dus echt perfect! Mijn cheesecakes zijn keer op keer perfect gebakken. Het grote voordeel is ook nog eens dat de taart veel sneller gaar is dan in de reguliere oven.
Deze taart heb ik gebakken in de Easy Fry & Grill XXL van Tefal. Een grote airfryer die standaard in mijn keuken staat te shinen. Ik gebruik hem nu al een aantal maanden en ik ben fan! Hij is makkelijk en praktisch in gebruik, geeft altijd goed resultaat en is snel schoon te maken (heel belangrijk vind ik).
Minimaal 6 uur in de koelkast
Die 6 uur dat de cheesecake in de koelkast moet staan is echt super belangrijk. Denk niet na een paar uur, ohhh nu kan het wel. Dat lijkt namelijk maar zo, tot je de cheesecake aansnijdt en hij dus gewoon wegloopt. Zo zonde. Ja, ik spreek helaas uit ervaring.
Wil je nog meer lekkers bakken in de airfryer? Dan is mijn kookboek ‘Bakken in de airfryer’ precies waar je naar op zoek bent!
Speculaas cheesecake
Ingrediënten
Bodem
- 60 g roomboter
- 200 g speculaas
- 25 g amandelen
Cheesecake
- 480 g roomkaas
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 90 g creme fraiche
- 55 g speculoospasta
- 35 g bloem
Garnering
- 100 g speculoospasta
- 100 ml slagroom
- 1 el suiker
- 10 partjes mandarijn
- 10 pepernoten
Instructies
- Smelt de roomboter in een pannetje.
- Doe de speculaas in een keukenmachine en mix tot fijne kruimels. Voeg de amandelen toe en mix nog even kort door. Schenk dan de boter erbij en meng alles door elkaar.
- Schep het koekmengsel in de vorm en druk stevig aan (met bijvoorbeeld de onderkant van een glas), creëer een opstaande rand.
- Mix de roomkaas en de suiker door elkaar. Voeg dan de eieren toe en meng goed door. Mix er ook de crème fraiche doorheen.
- Zeef de bloem erboven en spatel door het beslag.
- Schenk het beslag over de bodem en bak 45 minuten op 130 graden.
- Laat dan afkoelen in de airfryer tot kamertemperatuur. Zet vervolgens minimaal 6 uur in de koelkast.
- Verwarm de resterende speculoospasta in een pannetje en schenk deze vervolgend over de cheesecake. Zet in de koelkast om uit te harden.
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep in een spuitzak met kartelmondje, spuit hiermee toeven op de cheesecake.
- Garneer met partjes mandarijn en pepernoten.
Bewaar deze speculaas cheesecake op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Dit recept is gemaakt voor een samenwerking