Deze amandelstaaf uit de airfryer is echt super makkelijk om te maken. Het fijne hieraan is ook nog eens dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt! Dus, zin om nog wat lekkers te bakken?

Standaard als ik wat lekkers bak is de vraag; maakte je dit echt in je airfryer? Jazeker! Eigenlijk is de airfryer echt een alleskunner, zo goed als alles wat je in de oven kunt bakken kan ook prima in de airfryer. Fijn toch?! Want dit apparaat werkt sneller én je hoeft hem ook nog eens niet voor te verwarmen.

Wil je nu nog meer lekkers bakken in je airfryer? Dan is mijn kookboek ‘Bakken in de airfryer‘ echt iets voor jou!

bakken in de airfryer
amandelstaaf uit de airfryer

Amandelstaaf of banketstaaf?

Hoewel een amandelstaaf en een banketstaaf op het eerste gezicht erg veel op elkaar lijken, zit er een duidelijk verschil in de vulling. Een amandelstaaf wordt gemaakt met een vulling van echte amandelspijs, die wordt bereid met gemalen amandelen en suiker. Dit geeft een rijke, nootachtige smaak. Een banketstaaf, daarentegen, bevat meestal een vulling van banketbakkersspijs. Deze wordt vaak gemaakt met een mengsel van gemalen witte bonen of abrikozenpitten en suiker, waardoor de smaak wat milder en minder uitgesproken is.

Beide lekkernijen worden omhuld met krokant bladerdeeg en zijn heerlijk om van te genieten bij een kop thee of koffie, vooral tijdens de feestdagen!

amandelstaaf uit de airfryer

Airfryer E-book

Ik stuur je een e-book met mijn 8 favoriete airfryer recepten!

Daarnaast blijf je op de hoogte van nieuwtjes, recepten en meer!

    Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

    Met onderstaand recept maak je 2 kleine amandelstaafjes, perfect voor ongeveer 4-6 personen. Uiteraard kun je het recept gemakkelijk verdubbelen als je met meer mensen bent. Ze zijn iets warm het allerlekkerste!

    Amandelstaaf uit de airfryer

    Heerlijk en makkelijk om te maken
    Voorbereiding10 minuten
    Bereiding17 minuten
    Totale tijd27 minuten
    Porties: 6 personen

    Ingrediënten

    • 2 plakjes bladerdeeg
    • 200 g amandelspijs
    • 1 ei

    Instructies

    • Haal het bladerdeeg uit de vriezer.
    • Verbrokkel de amandelspijs boven een kom. Klop het ei los en giet 15 gram bij het amandelspijs. De rest gebruiken we zo voor de afwerking.
    • Meng amandelspijs en ei goed doorelkaar. Vorm (eventueel met iets vochtige handen) 2 staven van het spijs, ze moeten ongeveer 3 cm korter zijn dan het bladerdeeg.
    • Bestrijk het bladerdeeg dun met losgeklopt ei. Leg de staven spijs op het bladerdeeg. Klap de zijkanten naar binnen (over het spijs) en rol vervolgens op. Leg op een klein velletje bakpapier.
    • Gebruik een kwastje om het de amandelstaafjes in te smeren met het losgeklopte ei.
    • Leg beide in de airfryer en bak 17 minuten op 180 graden.

    Bewaar deze amandelstaaf uit de airfryer op Pinterest!

    Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

    amandelstaaf uit de airfryer

    Ben je op zoek naar meer inspiratie om te bakken in de airfryer? Alle airfryer recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!