paprika met bloemkoolrijst
Recept afdrukken

Paprika met bloemkoolrijst en broccoli

Een heerlijke, makkelijke en lichte maaltijd voor elke dag.
Voorbereiding5 min
Bereiding10 min
Oventijd20 min
Totale tijd35 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 paprika's
  • 250 g broccoli
  • 1 el olijfolie
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 1 ui
  • 0,5 tl kerriepoeder
  • 80 g geraspte kaas

Instructies

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook beetgaar.
    Laat goed uitlekken.
  • Snipper de ui fijn.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui aan.
  • Voeg de bloemkoolrijst, kerriepoeder en een snuf zout en peper toe en bak enkele minuten aan.
  • Schep de broccoli door de bloemkoolrijst.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Snijd de paprika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd eventueel een klein stukje van de onderkant zodat ze blijven liggen in de ovenschaal.
  • Bestrooi de binnenkant van de paprika's met een snufje zout en peper. Vul ze vervolgens met het bloemkoolmengsel. Verdeel de geraspte kaas erover.
  • Bak de paprika's 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.