Plantaardige borrelplank
Recept afdrukken

De plantaardige borrelplank

Heerlijk thuis plantaardig borrelen? Dat doe je zo!
Voorbereiding20 min
Bereiding30 min
Wachttijd30 min
Totale tijd1 uur 20 min

Ingrediƫnten

Zongedroogde tomaat-peterselie spread

  • 150 g Becel Romig
  • 5 zongedroogde tomaten fijn gesneden
  • 1 handje peterselie fijn gehakt
  • 1 snuf zout en peper

Curry spread

  • 150 g Becel Romig
  • 1.5 tl curry madras specerijen
  • 1 snuf zout

Basilicum-knoflook spread

  • 150 g Becel Romig
  • 1 handje basilicum fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 snuf zout en peper

Kaneel spread

  • 150 g Becel Romig
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel

Chocolade spread

  • 150 g Becel Romig
  • 1 tl cacao
  • 1.5 el poedersuiker

Frambozen-citroen spread

  • 150 g Becel Romig
  • 50 g frambozen fijn gesneden
  • 1 tl citroenrasp

Al het lekkers voor erbij

  • aardbeien
  • frambozen
  • druiven
  • kokoskoekjes
  • thee biscuitjes
  • toastjes
  • komkommer
  • cherry tomaatjes
  • rode paprika
  • olijven

Instructies

Voor de spreads

  • De Becel is direct uit de koelkast te gebruiken. Meng de ingredienten per spread er goed doorheen.
  • Zet de spread in die koelkast tot de de borrelplank serveert.

De borrelplank maken

  • Snijd de helft van de komkommer in plakjes en de andere helft in sticks. Snijd een deel van de cherry tomaatjes doormidden. Maak de paprika schoon en snijd in repen.
  • Zet de spreads op je borrelplank en verdeel daar omheen alle overige ingredienten.