geroosterde pompoensoep
Recept afdrukken

Geroosterde pompoensoep

Een heerlijke soep voor elk moment!
Voorbereiding12 min
Bereiding50 min
Totale tijd1 uur 2 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui grote
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • 1,5 tl baharat specerijenmengsel
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 L groentebouillon

Garnering

  • pompoenpitten handvol
  • (kokos)room

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in dobbelstenen. Pel de ui en snijd in 6 stukken.  Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukken. Haal het velletje van de knoflookteentjes.
  • Leg alle groenten op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, baharat en een flinke snuf zout. Bak de groenten 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pompoen gaar is.
  • Doe de groenten over in een soeppan en giet er de bouillon bij. Pureer de soep met een staafmixer.
  • Warm de soep nog een keer goed door voordat je deze serveert.