Bolcourgette paleo rijst
Recept afdrukken

Bolcourgette met paleo "rijst"

Heerlijk en gezond!
Voorbereiding15 min
Bereiding25 min
Totale tijd40 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 bolcourgettes
  • 125 g spekjes
  • 150 gr bloemkool- of broccolirijst
  • 2 bosuitjes
  • 3 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
  • Breng een ruime pan met water aan de kook (waar de bolcourgettes inpassen).
  • Snijd een kapje van de courgettes en lepel de binnenkant eruit. (dit gaat erg makkelijk met een meloenschepje). Kook de bolcourgettes 4-5 minuten. Haal uit de pan en zet ondersteboven zodat ze kunnen afkoelen en er zoveel mogelijk water uitloopt.
  • Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Klop de eieren los in een kom en roer er de bloemkoolrijst, bosuitjes, spekjes en een snuf peper doorheen.
  • Zet de bolcourgettes in een ovenschaal en verdeel het eimengsel erover.
  • Bak de courgettes in 20-25 minuten gaar in het midden van de oven.