Fajita salade
Recept afdrukken

Fajita salade

Mijn favoriete salade uit Amerika.
Voorbereiding10 min
Bereiding10 min
Totale tijd20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g ijsbergsla
  • 1 groene paprika
  • 1 grote zoete ui
  • 2 biefstukken
  • 1 tl picadillo kruiden (Euroma, by Jonnie Boer)
  • 100 g zwarte olijven
  • 4 el belegen kaas geraspt
  • 2 el crème fraîche

Instructies

  • Snijd de paprika in dunne reepjes. Maak de ui schoon en snijd in halve maantjes. Snijd de biefstukken in reepjes.
  • Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en paprika tot deze zacht worden. Voeg vervolgens de biefreepjes, picadillo kruiden en een snuf peper en zout toe. Bak tot het rundvlees gaar is.
  • Snijd ondertussen de olijven in ringen.
  • Meng de crème fraîche met wat water in een kommetje, zodat deze zacht wordt.
  • Verdeel de ijsbergsla over 2 borden, verdeel de olijven erover en de geraspte kaas.
  • Schep het bief-paprikamengsel op de sla. Maak af met een eetlepel crème fraîche.