pastasalade groene asperges
Recept afdrukken

Pastasalade met pesto en groene asperges

Heerlijk als diner en de restjes perfect voor lunch!
Voorbereiding15 min
Bereiding25 min
Totale tijd40 min
Porties: 3 personen

Ingrediënten

Ingrediënten pesto

  • 1 basilicum plantje alle blaadjes
  • 2,5 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el pijnboompitten
  • 6-7 el olijfolie
  • 1 snuf zout en peper

Ingrediënten pastasalade

  • 300 g orrechiette
  • 350 g groene asperges
  • 225 g doperwten
  • 2 kipfilets in stukken gesneden
  • 1 rode (punt)paprika
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Instructies

  • Kook de orecchiette in een pan met ruim water en zout beetgaar. Giet af en besprenkel met wat olijfolie.
  • Kook ondertussen ook de doperwten beetgaar. Giet af.
  • Maak ondertussen de pesto; doe alle ingrediënten hiervoor samen in een keukenmachine en mix tot een egale pesto. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout/peper toe.
  • Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Verhit een wok op middelhoog vuur met wat olijfolie.
  • Voeg de kip, Italiaanse kruiden en een snuf zout en peper toe. Bak, terwijl je regelmatig roert, de kip gaar.
  • Voeg de in stukken gesneden asperges toe en roerbak ongeveer 3 minuten mee.
  • Doe dan de paprika reepjes erbij en warm even door. (het is lekker als deze knapperig blijven)
  • Voeg als laatste de orecchiette en doperwten toe en roer goed door.
  • Vervolgens voeg je naar smaak de pesto toe. Maak eventueel af met wat extra Parmezaanse kaas en pijnboompitten.