pastinaakpuree met spitskool en spekjes
Recept afdrukken

Pastinaakpuree met spitskool en spekjes

De pastinaak is echt overheerlijk in dit recept!
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2 personen

Ingredi├źnten

  • 400 g pastinaak
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 g spitskool
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 snuf cayennepeper
  • 1 handje blanke rozijnen
  • 200 g spekjes

Instructies

  • Schil de pastinaken en snijd de uiteindes eraf. Snijd de pastinaak in stukken en doe in een pan. Pel de teentjes knoflook (alle 4) en voeg deze aan de pastinaak toe. Vul de pan met water, tot alles net onder staat en breng aan de kook. Zet het vuur uit zodra de pastinaak gaar is en laat nog even staan.
  • Snijd ondertussen de spitskool in dunne reepjes. Verhit wat (kokos)olie in een wok en voeg hier de spitskool aan toe. Bak┬á6 minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om. Voeg de paprikapoeder en cayennepeper toe en bak 2 minuten mee. Zet het vuur uit en schep de rozijnen door de spitskool.
  • Bak ondertussen de spekjes rondom bruin in een koekenpan zonder olie. Laat de spekjes even uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Giet de pastinaak af en doe terug in de pan. Voeg eventueel een klein klontje boter toe voor een lekkere romige puree. Voeg een snuf zout toe aan de pastinaak en gebruik een pureestamper om er puree van te maken.
  • Verdeel de puree over 2 borden, hier overheen de spitskool en maak het af met de spekjes.