Go Back

Zoete aardappel-boerenkool stamppot met gehaktballetjes in sojajus

Een overheerlijke maaltijd!
Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Totale tijd45 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 600 g zoete aardappel
  • 200 g boerenkool
  • 1 el mosterd
  • 1 scheutje melk (plantaardig)
  • 8 gehaktballen

Ingrediƫnten sojajus

  • 0.5 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 50 ml Kikkoman sojasaus
  • 100 ml water
  • 1 laurierblaadje

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  • Doe de aardappelen in een pan en verdeel de boerenkool erover. Vul met water en voeg een flinke snuf zout toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn,
  • Bak ondertussen de gehaktballetjes gaar in een pan met een beetje olie of boter.
  • Snipper de ui en knoflook fijn.
  • Haal de balletjes uit de pan als ze gaar zijn en houd warm op een schaaltje dat je afdekt (met bijvoorbeeld aluminiumfolie).
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de hete pan en bak aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg dan sojasaus, water en laurierblaadje toe en laat zachtjes pruttelen tot de jus is ingedikt.
  • Giet de aardappelen/boerenkool af en doe alles terug in de pan. Voeg de mosterd en melk toe en gebruik een pureestamper om er stamppot van te maken.
  • Serveer de stamppot met de gehaktballetjes en naar smaak sojajus.