Hartige taart champignons
Recept afdrukken

Hartige taart met champignons en ui

Heerlijk en vol van smaak
Voorbereiding15 min
Bereiding20 min
Totale tijd35 min

Ingrediƫnten

  • 1 plak vers bladerdeeg (van Tante Fanny)
  • 1 grote ui
  • 250 g champignons
  • 1 tl tijm
  • 1 snuf zout en peper
  • 200 g roomkaas
  • 3 eieren
  • 40 g Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking. Voor mijn oven was dat 200 graden Celsius (hetelucht).
  • Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de uien 4 minuten aan.
  • Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Voeg toe aan de uien samen met de tijm en een snuf zout en peper. Bak tot de champignons gaar zijn.
  • Leg het bladerdeeg in de vorm en snijd eventueel overtollig deeg weg. Vergeet niet je vorm in te vetten of er een velletje bakpapier onder te leggen.
  • Verdeel de champignons en ui over de vorm.
  • Meng in een kom de roomkaas, eieren en Parmezaanse kaas door elkaar. Voeg een snuf zout toe. Verdeel dit mengsel over de champignonvulling.
  • Zet de hartige taart in de oven en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.