Vegetarische wellington
Recept afdrukken

Vegetarische wellington

Een heerlijke maaltijd!
Voorbereiding20 min
Bereiding25 min
Oventijd15 min
Totale tijd1 uur
Porties: 3 stuks

Ingrediƫnten

  • 70 g doperwten
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g shiitake
  • 150 g kastanjechampignons
  • 75 g walnoten
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 1 snuf zout en peper
  • 200 g linzen (gaar)
  • 1 el kokosmeel
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 eierdooier

Instructies

  • Doe de doperwten in een pan met water en kook ze beetgaar.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze aan in de koekenpan.
  • Hak de walnoten fijn, met de hand of met de keukenmachine. Voeg toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
  • Hak de shiitake en champignons fijn, met de hand of met de keukenmachine. Voeg toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de doperwten, oregano, tijm, nootmuskaat en linzen toe en warm goed door.
  • Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.
  • Voeg het kokosmeel toe en roer goed door.
  • Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het bladerdeeg. Ontdooi ondertussen de bladerdeeg.
  • Leg 3 el van het champignonmengsel op een vel bladerdeeg en dek af met een volgende. Druk met je handen het bladerdeeg om de vulling heen. Gebruik een uitsteker en snijd de wellington uit. Druk de randjes dicht met een vork.
  • Herhaal met alle overige bladerdeeg vellen.
  • Klop de eierdooier los en bestrijk de wellingtons ermee. Snijd met een mesje een klein gaatje in het midden.
  • Bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.