Slawraps met rauwkost en kip
Recept afdrukken

Slawraps met rauwkorst, kip en basilicumdressing

Een heerlijk lunchgerecht met veel groenten.
Voorbereiding10 min
Bereiding10 min
Rusttijd20 min
Totale tijd40 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Ingrediënten kip

  • 150 g kipfilet reepjes
  • 1 tl baharat
  • 1 tl olijfolie

Ingrediënten rauwkorst

  • 200 g komkommer (halve)
  • 125 g rode kool
  • 1 halve gele paprika
  • 1 el citroensap
  • 1 snuf zout
  • 1 romaine

Ingrediënten dressing

  • 15 g basilicum
  • 4 el olijfolie
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Meng de kip, baharat en olijfolie in een kommetje en laat minimaal 20 minuten marineren.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip gaar.
  • Snijd de komkommer, paprika en rode kool in dunne reepjes. Doe in een schaal/kom en strooi er zout en citroensap overheen. Hussel goed door.
  • Doe ingrediënten voor de dressing (basilicum, olijfolie en zout) in de keukenmachine en mix hier een dressing van. Dit gaat ook goed in een hoge kom met de staafmixer.
  • Snijd de blaadjes van de romaine los.
  • Verdeel de rauwkost over de slawraps met daarop de kip. Besprenkel met de basilicumdressing.