Champignonbouillon
Recept afdrukken

Champignonbouillon

Heerlijk als lunch of voorgerecht.
Voorbereiding8 min
Bereiding25 min
Totale tijd33 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 250 g champignons
  • 250 g kastanje champignons
  • 3 bosuitjes
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 2 bouillonblokjes groente
  • peper

Instructies

  • Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje. Snij alle champignons in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
  • Verhit een klontje boter of olijfolie in een grote pan. Voeg de champignons, rozemarijn en tijm toe en bak voor ongeveer 8 minuten.
  • Snij de boven- en onderkant van de bosuitjes af en verwijder eventuele slechte bladeren. Snij de bosuitjes in dunne ringen en voeg aan de champignons toe. Bak enkele minuten mee met de champignons.
  • Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Bestrooi met een beetje vers gemalen peper bij het serveren.