knapperige auberginerolletjes
Recept afdrukken

Knapperige auberginerolletjes met frisse dip

Een heerlijke snack! Vol met hartige smaken en een frisse dip om het te serveren
Voorbereiding5 min
Bereiding30 min
Totale tijd35 min
Porties: 6 stuks

Ingrediƫnten

Voor de auberginerolletjes

  • 1 el olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 snufje komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tomaat
  • 6 yufka vellen
  • zonnebloemolie om te frituren

Voor de frisse dip

  • 100 ml Turkse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 handje peterselie
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak deze 6 minuten in de pan op middelhoog vuur.
  • Voeg paprikapoeder, komijn, chilivlokken en een snuf zout toe aan de pan. Roer door en zet het vuur laag.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Bak tot alles gaar is.
  • Doe het auberginemengsel in een kom en laat even afkoelen.
  • Hak ondertussen de peterselie en knoflook voor dip fijn en meng de yoghurt, peterselie, knoflook en een snuf zout door elkaar.
  • Leg ondertussen de yufka vellen klaar, zet ook alvast een bakje water neer.
  • Leg op de onderkant van het vel een volle lepel van het auberginemengsel. Klap de hoekjes naar binnen en rol vervolgens op tot een strak rolletje.
  • Plak het puntje in het midden vast door deze wat vochtig te maken met water.
  • Herhaal tot alles op is.
  • Verhit olie, in een pan of frituur, tot 180 graden Celsius. Frituur de rolletjes aan beide kanten goudbruin. Laat even uitlekken op een velletje keukenpapier.
  • Serveer de knapperige auberginerolletjes met de frisse dip