Go Back

Knapperige auberginerolletjes met frisse dip

Een heerlijke snack! Vol met hartige smaken en een frisse dip om het te serveren
Voorbereiding5 min
Bereiding30 min
Totale tijd35 min
Porties: 6 stuks

Ingrediƫnten

Voor de auberginerolletjes

  • 1 el olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 snufje komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tomaat
  • 6 yufka vellen
  • zonnebloemolie om te frituren

Voor de frisse dip

  • 100 ml Turkse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 handje peterselie
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak deze 6 minuten in de pan op middelhoog vuur.
  • Voeg paprikapoeder, komijn, chilivlokken en een snuf zout toe aan de pan. Roer door en zet het vuur laag.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Bak tot alles gaar is.
  • Doe het auberginemengsel in een kom en laat even afkoelen.
  • Hak ondertussen de peterselie en knoflook voor dip fijn en meng de yoghurt, peterselie, knoflook en een snuf zout door elkaar.
  • Leg ondertussen de yufka vellen klaar, zet ook alvast een bakje water neer.
  • Leg op de onderkant van het vel een volle lepel van het auberginemengsel. Klap de hoekjes naar binnen en rol vervolgens op tot een strak rolletje.
  • Plak het puntje in het midden vast door deze wat vochtig te maken met water.
  • Herhaal tot alles op is.
  • Verhit olie, in een pan of frituur, tot 180 graden Celsius. Frituur de rolletjes aan beide kanten goudbruin. Laat even uitlekken op een velletje keukenpapier.
  • Serveer de knapperige auberginerolletjes met de frisse dip