Carrotcake
Recept afdrukken

Carrotcake

Dit is het lekkerste recept voor carrotcake ooit!
Voorbereiding15 min
Bereiding1 uur 40 min
Totale tijd1 uur 55 min
Porties: 10 porties

Ingrediënten

Carrotcake

  • 185 g lichte basterdsuiker
  • 4 eieren maat L
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 220 g zelrijzend bakmeel
  • 15 g bakpoeder
  • 7 g kaneel
  • 7 g koek- en speculaaskruiden
  • 250 g wortelrasp

Roomkaas frosting

  • 300 g roomkaas naturel
  • 300 g poedersuiker

Decoratie

  • 1 hand noten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht). Vet een bakblik van 2o cm doorsnede in met wat boter.
  • Mix met de hand in een kom basterdsuiker, eieren en zonnebloemolie door elkaar.
  • Zeef zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder erboven en voeg de kaneel en koek- en speculaaskruiden toe. Schep door de natte ingrediënten tot je een egaal beslag zonder klontjes hebt.
  • Snijd de wortelrasp nog iets fijner en voeg toe aan het beslag. Schep er doorheen.
  • Giet het beslag in de bakvorm. Bak de carrotcake in 70-90 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven. (Doe de test met de satéprikker; er mogen wat kruimeltjes aan blijven zitten, maar geen nat beslag)
  • Laat de cake compleet afkoelen op een rooster.
  • Meng in een kom de roomkaas en poedersuiker door elkaar.
  • Snijd de cake doormidden en verdeel daar een deel van de roomkaas frosting over. Leg de andere helft er weer op en verdeel ook over de bovenkant de roomkaas frosting.
  • Hak de noten klein en garneer hier de carrotcake mee.
  • Zet de carrotcake in de koelkast tot je er van gaat eten (dan wordt de roomkaas frosting ook weer iets harder).