Funfetti cake
Recept afdrukken
4.93 van 14 stemmen

Funfetti cake

Een over-the-top cake met veel sprinkles!
Voorbereiding45 min
Bereiding2 uur
Totale tijd2 uur 45 min

Ingrediƫnten

Biscuits

  • 500 g biscuit mix
  • 56 ml water
  • 400 g ei
  • 2 citroenen
  • 160 g sugarstrands suikerhagel

Botercreme

  • 400 g botercreme mix
  • 500 ml water
  • 600 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl roze kleurstof

Drip

  • 180 g witte chocolade melts
  • 0.25 tl violet kleurstof
  • 0.5 tl roze kleurstof

Vulling / Decoratie

  • 170 g sinaasappel marmelade
  • 35 g roze zachte parels
  • 35 g blauwe zachte parels
  • 55 g discopdip

Instructies

Biscuits

  • Verdeel de ingredienten voor de biscuitmix in gelijke delen. Als je een grote oven en twee gelijke bakvormen hebt dan kun je de 2 biscuits tegelijk bakken. Heb je dit niet? Dan bak je ze, net als ik doe, na elkaar.
  • Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking. Vet een ronde vorm van 20 centimer in met wat boter.
  • Doe de biscuitmix, eieren en water in een mengkom en mix op de hoogste stand in 8 minuten tot een licht en luchtig beslag.
  • Rasp de citroen erboven en schep samen met 80 gram sugarstrands door het beslag.
  • Schep het beslag in de bakvorm en bak de biscuit in 35 minuten lichtbruin en gaar.
  • Haal uit de oven en test met een prikker of deze gaar is.
  • Herhaal bovenstaande stappen voor de tweede biscuit.

Botercreme

  • Mix de botercreme mix met het water zoals aangegeven op de verpakking.
  • Klop de roomboter licht en luchtig op de hoogste snelheid van je mixer.
  • Voeg dan in 4 delen de botercreme mix toe, voeg elke keer het volgende deel pas toe als de vorige compleet is opgenomen.
  • Kleur de botercreme met de roze kleurstof. Zet de botercreme even in de koelkast, dat werkt het makkelijkste.

Taart vullen en afsmeren

  • Doe de sinaasappel marmelade in een kommetje en roer los met een lepel.
  • Snijd de afgekoelde biscuits doormidden.
  • Leg een plak biscuit neer, verdeel hier overheen 2 volle lepels botercreme en vervolgens 2 lepels sinaasappel marmelade. Herhaal deze stappen en eindig met een mooie vlakke plak biscuit.
  • Gebruik een spatel om een dunne laag botercreme aan de zijkanten en bovenkant aan te bengen. Dit is de crumbcoat en vormt de basis. (eventueel kun je nu de taart even in de koelkast zetten om stevig te laten worden)
  • Verdeel een ruime hoeveelheid botercreme over de zijkanten en bovenkant en gebruik een spatel of schraper om de zij- en bovenkant zo glad mogelijk af te smeren.

Chocolade drip

  • Smelt de chocolade au-bain-marie (of in de magnetron in een daarvoor bestemd bakje).
  • Voeg de kleurstof toe en roer goed door.
  • Verdeel de chocolade over de taart en gebruik een lepel/spatel om het over de zijkanten te laten druipen.
  • Laat de chocoladelaag goed uitharden.

Decoratie

  • Meng alle overige sprinkles in een kommetje door elkaar.
  • Gebruik je hand om de sprinkles tegen de zijkant van de taart te plakken (zie filmpje).
  • Verdeel de resterende botercreme in toeven over de bovenkant en bestrooi met extra sprinkles.