salade met halloumi en granaatappelpitten
Recept afdrukken

Salade met halloumi en granaatappelpitten

De perfecte lunch
Voorbereiding10 min
Bereiding10 min
Totale tijd20 min
Porties: 1 persoon

Ingrediƫnten

  • ! flinke hand romaine sla
  • 1/4 rode ui
  • 125 g halloumi
  • 6 cherry tomaatjes
  • 0.5 tl tijm
  • 1,5 el granaatappelpitten
  • olijfolie
  • citroenrasp
  • 1 snuf grof keltisch zeezout
  • 1 snuf peper

Instructies

  • Verdeel de romaine sla over een bord.
  • Snij de rode ui in dunne ringen en verdeel over de sla.
  • Snij de halloumi in plakjes van 1 cm en deze eventueel nog een keer doormidden. Verhit een koekenpan met een klein beetje olijfolie op hoog vuur en bak hierin de halloumi tot deze aan beide zijdes goudbruin is. Draai regelmatig om. Verdeel de halloumi over de salade.
  • Snijd de tomaatjes doormidden. Verhit de koekenpan weer en bak hierin de tomaatjes met de tijm even aan tot ze zacht zijn. Verdeel over de salade.
  • Strooi de granaatappelpitten over de salade.
  • Verdeel vervolgens naar smaak olijfolie, citroensap, zout en peper over de salade.