Recept afdrukken

Champignonsoep met spekjes

Een heerlijke soep boordevol smaak!
Voorbereiding10 min
Bereiding30 min
Totale tijd40 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1,5 teentje knoflook
  • 1 tl tijm
  • 0,5 tl kardemom
  • 400 g champignons (kastanje)
  • 600 ml groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 70 g spekreepjes

Instructies

  • Verhit kokosolie in een soeppan. Snipper de ui en bak deze in de kokosolie glazig.
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg deze samen met de tijm en kardemom toe aan de uien. Bak enkele minuten mee.
  • Maak de champignons schoon met een papiertje en snijd ze in vieren. Doe in de pan en bak 3 minuten mee, terwijl je blijft roeren.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep te pureren.
  • Zet terug op het vuur en voeg de kokosmelk en een flinke snuf peper toe.
  • Bak ondertussen de spekreepjes krokant in een koekenpan.
  • Serveer de soep met de spekreepjes en eventueel wat extra kokosroom.