pastasaus
Recept afdrukken

De allerlekkerste pastasaus

Mijn aangepaste versie van Jamie Oliver’s “pasta voor zwangere Jools’ recept uit het boek ‘Jamie in 30 minuten’.
Voorbereiding15 min
Bereiding15 min
Totale tijd30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 lente-uien
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 350-400 gr rundergehakt
  • 1 tl oregano
  • 1 tl venkelzaad
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el azijn balsamico
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Maak de lente-ui, wortel, bleekselderij en paprika schoon en snijd in grove stukken. Doe ze in de keukenmachine en hak door elkaar tot er een fijn mengsel ontstaat.
  • Voeg het gehakt, oregano, venkelzaad en een snuf zout en peper toe en hak pulserend door elkaar tot alles goed gemengd is.
  • Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Schep hierin het gehakt-groentenmengsel. Bak tot het gehakt goed gaar is terwijl je regelmatig roert.
  • Knijp de knoflooktenen boven de pan uit en roer er balsamico azijn en tomatenblokjes doorheen. Laat enkele minuten pruttelen.
  • Proef en breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en peper.