Sinaasappelcake
Recept afdrukken

Sinaasappelcake

Een heerlijke en frisse cake
Voorbereiding15 min
Bereiding55 min
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 170 g roomboter op kamertemperatuur
  • 220 g suiker
  • 4 eieren
  • 50 g melk
  • 1 sinaasappel
  • 250 g zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Meng de roomboter en de suiker in een kom met een mixer goed door elkaar tot deze licht en romig is.
  • Voeg de eieren toe en mix goed door elkaar.
  • Rasp de sinaasappel tot je 1,5 tl rasp hebt. Pers vervolgens de sinaasappel uit.
  • Voeg de melk, sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe aan het eimengsel en mix goed door.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix goed door tot je een egaal beslag hebt.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hierin je beslag.
  • Bak de cake in 50-55 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een houten saté prikker er schoon uit komt.