knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons
Recept afdrukken

knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons

Perfect comfortfood en boordevol smaak
Voorbereiding15 min
Bereiding25 min
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 40 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

knolselderij-andijviestamppot

  • 0.5 knolselderij
  • 300 g aardappelen iets kruimig
  • 15 g roomboter
  • 1 scheutje melk
  • 1 snuf zout en peper
  • 150 g andijvie

Gemarineerde champignons

  • 250 g kastanje champignons
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 teen knoflook
  • 1.5 tl tijm

Instructies

  • Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden. Doe in een afsluitbaar zakje.
  • Maak de teen knoflook schoon en snipper deze. Voeg met de olijfolie, balsamico azijn en tijm toe aan de champignons en schud goed door elkaar. Laat deze minimaal 1 uur marineren.
  • Maak de knolselderij en de aardappelen schoon en snijd deze in blokjes.
  • Kook in een pan met ruim water en een flinke snuf zout gaar. Giet af en laat uitwasemen.
  • Bak de champignons gaar in een koekenpan zonder vetstof (dat zit al in het zakje).
  • Pureer de knolselderij en de aardappel met de roomboter en een scheut melk.
  • Zet de pan op laag vuur. Voeg de andijvie en een snuf peper en zout toe en schep alles goed om. Verwarm alles nog enkele minuten.
  • Serveer de stamppot met de gemarineerde champignons.