Go Back

Kip-spinazieburgers met frisse rauwkost

Een heerlijke maaltijd!
Voorbereiding15 min
Bereiding10 min
Totale tijd25 min
Porties: 3 porties

Ingrediƫnten

Kip-spinazieburgers

  • 250 g kipfilet gemalen tot gehakt
  • 40 g spinazie
  • 1 tl gemalen gember
  • 0.5 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 flinke snuf zout& peper

Frisse rauwkost

  • 150 g gemengde rauwkost
  • 1.5 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mayonaise
  • 1 snuf zout & peper

En verder...

  • 3 kaiserbroodjes
  • 1 krop baby romaine sla

Instructies

  • Hak de spinazie fijn.
  • Meng in een kom alle ingredienten voor de kip-spinazieburgers goed door elkaar. Vorm van het mengsel 3 burgers.
  • Verhit een pan met 1 tl olijfolie op middelhoog vuur. Bak de burgers aan beide zijdes goudbruin en gaar.
  • Meng in een kom de rauwkost, yoghurt, mayonaise en een snuf zout en peper door elkaar.
  • Snijd het uiteinde van de baby romaine sla af en haal de blaadjes los.
  • Snijd de broodjes doormidden, verdeel de sla erover, leg er een burger op en maak af met een volle lepel rauwkost.