Ga terug

Aubergine tempura

Heerlijk knapperige aubergine, perfect als bijgerecht of onderdeel van een tafel vol hapjes.
Voorbereiding30 min
Bereiding10 min
Totale tijd40 min
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 1 tl zout
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 75 g panko
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 6 el olijfolie
  • 2 el poke Sushi & Salad sprinkle
  • naar smaak sojasaus

Instructies

  • Snijd de aubergine in plakken van 1 cm. Snijd deze plakken in reepjes van 1 cm zodat je frieten hebt.
  • Doe de aubergine in een kom en bestrooi met het zout. Hussel goed door elkaar en laat 30 minuten staan. Dep daarna droog met keukenpapier.
  • Doe de bloem in een kommetje. Kluts de eieren in een ander kommetje. Pak een derde kommetje en meng daarin de panko, paprikapoeder, cayennepeper en een snuf zout.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie. (de olijfolie moet de hele bodem bedekken)
  • Haal de aubergine eerst door de bloem, dan het ei en vervolgens de panko. Herhaal tot de aubergine op is.
  • Leg de aubergines in de hete olie en bak ze enkele minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
  • Leg op een bord, bestrooi met de poke Sushi & Salad sprinkle en serveer met sojasaus.