Go Back

Vegetarische auberginestoof

Een heerlijke kruidige stoof voor elke dag!
Voorbereiding15 min
Bereiding50 min
Totale tijd1 uur 5 min
Porties: 3 porties

Ingrediƫnten

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl baharat
  • 2 zoete aardappels (groot)
  • 2 aubergines
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 200 g kikkererwten

Instructies

Bereiding Autocook

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakken van 1,5 centimer en die vervolgens in grove stukken.
  • Selecteer stew en medium op de Bosch Autocook. Start het programma.
  • Voeg olijfolie, baharat en zoete aardappel toe aan de pan en bak 5 minuten aan.
  • Snijd de aubergin in gelijke stukken en voeg toe aan de pan. Schep door en bak 2 minuten mee.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Voeg het blik gepelde tomaten, 1/3 blikje water en de kikkererwten toe met een snuf zout.
  • Stop het voorprogramma door lang op het vinkje te duwen. Zet de tijd op 40 minuten en sluit het deksel om de stoofpot 40 minuten te stoven.

Bereiding op het fornuis

  • Als bovenstaande, maar dan in een pan. Laat de stoof ongeveer 3 uur met de deksel op de pan op laag vuur (eventueel met een verdeelplaatje) stoven.

Bereiding slowcooker

  • Doe alles in de slowcooker en laat 3 uur op low stoven.
  • Eventueel kun je ervoor kiezen om alles bijna gaar te bakken voordat je de gepelde tomaten toevoegt. Dan hoeft de stoof daarna nog maar een half uurtje te stoven.